В състояние сме да изпълняваме Конституционните задължения, но имаме определени

...
В състояние сме да изпълняваме Конституционните задължения, но имаме определени
Коментари Харесай

Адм. Емил Ефтимов: Можем да охраняваме въздушното си пространство, но с определни затруднения

" В положение сме да изпълняваме Конституционните отговорности, само че имаме избрани дефицити в армията. Вчера посочихме направленията, в които би трябвало да се работи - превъоръжаване и рационализация ", това съобщи Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов пред Българска национална телевизия.

" Когато правим стратегическия обзор на защитата той потегля от там какво имаме и какво би трябвало да бъде. За първи път стъпихме на съответен боен проект, само че се съобразяваме с действителностите. Военния бюджет не трянва да въздейства на обществения бранш ", добави той.

" В проекта 2020-2026 започнахме щатни промени. Имаше четири пъти повдигане на прихода на военнослужещите, само че сега мисля, че сме в застой. Смятам, че би трябвало да се промени метода, мениджмънта във връзка с ресурсите. Като, че ли единствено с обособени планове няма да можем да осигурим резултатът, който търсим, с цел да демонстрираме на обществото възпиращ капацитет. Предлагаме по сложен метод - необятен публичен консенсус по това, което би трябвало да се развива и да потърсим по ефикасни способи за придобиване на тези средства ", акцентира началникът на защитата.

" Процесът на превъоръжаване е муден. Виждаме планът с Ф-16 е в ход, само че лишава време. До тогава ние би трябвало да изпълняваме отговорностите си. Докато се превъоръжим би трябвало да имаме качества ", добави адмирал Ефтимов.

" Днес чакаме да кацнат първите две двойки самолети и имаме над 150 военнослужещи на " Граф Игнатиево ", посочи той във връзка идващата военна помощ от страна на Испания, обвързвана с смяната на динамичността в връзките сред НАТО и Русия.

" Можем да охраняваме въздушното си пространство, само че с определни усложнения ", акцентира адмиралът.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР