В същото време продажбите на компактдискове намаляватВиниловите плочи се радват

...
В същото време продажбите на компактдискове намаляватВиниловите плочи се радват
Коментари Харесай

Ръст в продажбите на плочи и аудио касети

В същото време продажбите на компактдискове понижават

Виниловите плочи се радват на все по-голямо търсене (снимка: CC0 Public Domain)

Противно на упованията, някои остарели артикули, за които се смяташе, че ще бъдат изместени от цифровите технологии, претърпяват същински подем. Това се случва с виниловите плочи и аудио-касетите на пазара в Съединени американски щати, а евентуално и в други страни по света.

През предходната година продажбите на винилови плочи в Съединени американски щати са се нараснали с 11,9%, достигайки 9,7 млн. броя, до момента в който продажбите на аудио-касети бележат растеж от 18,9% до 118 200 броя, като се следи и разлика във възрастта на записаните албуми и песни, сочи отчет на BuzzAngle.
още по тематиката
При плочите, над 66% от продажбите се падат на албуми, по-стари от 3 години, спрямо 52,5% при аудио-касетите. Близо една трета (32%) от продажбите на винил са записи на нови албуми, излезли преди не повече от година и половина.

За съпоставяне, продажбите на компактдискове с аудио наличие са намалели през предходната година. Спадът е с към 18,5%, само че въпреки всичко продажбите на този вид музикални носители остава много висок – 60 млн. броя на американския пазар през 2018 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР