В същото време Белият дом е подложен на нарастващ натиск

...
В същото време Белият дом е подложен на нарастващ натиск
Коментари Харесай

САЩ дадоха зелена светлина на съюзниците си за предоставяне на Ф-16 на Украйна

В същото време Белият дом е подложен на възходящ напън от членове на Конгреса и съдружници да помогне Украйна да закупува самолетите на фона на засилващите се съветски въздушни офанзиви, съобщи Си Ен Ен.

 

Служителите на администрацията обаче не са осведомени с публични претенции от страна на съдружници за експорт на Ф-16, а чиновниците на Държавния департамент, които нормално биха имали задачата да оформят документите, с цел да одобрят такива прехвърляния на трети страни, не са били известени да се заемат с работа, споделиха публични лица.

 

Няколко европейски страни разполагат с създадени в Съединени американски щати Ф-16, в това число Нидерландия, която изрази предпочитание да изнесе някои от тези изтребители в Украйна. Но Съединени американски щати ще би трябвало да одобрят това прекачване на трета страна заради сензитивните американски технологии в самолетите.

Макар че Съединени американски щати не престават да не са склонни да изпратят свои лични Ф-16 на Киев, американски представители са споделили на Си Ен Ен, че администрацията е подготвена да утвърди износа на самолетите за Украйна, в случай че съдружниците решат да създадат това ссъс личните си наличия.

 

Координаторът на Съвета за национална сигурност за стратегическите връзки Джон Кърби отхвърли да разяснява съответно опцията Съединени американски щати да изпратят изтребители Ф -16 в Украйна, само че сподели общо, че Съединени американски щати обмислят “бъдещите благоприятни условия ” и потребности.

 

Ф-16 “не са в дневния ред ” на срещата на Г-7, сподели той, макар че тематиката за самолета сигурно може да се появи в коридорите на срещата на върха.

 

По-рано тази седмица беше оповестено основаването на “коалиция за изтребители ”, която да провежда доставката на съвременни бойни самолети за Украйна. В нея ще вземат участие Англия, Нидерландия, Франция и евентуално някои други европейски страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР