В САЩ с възпоменателни церемонии почитат жертвите на атентатите от

...
В САЩ с възпоменателни церемонии почитат жертвите на атентатите от
Коментари Харесай

САЩ отбелязват 21 г. от терористичните атаки на 11 септември

В Съединени американски щати с възпоменателни церемонии почитат жертвите на атентатите от 11 септември 2001 година, оповестява БНР. Навършиха се 21 години от нападенията с отвлечени пътнически самолети. Близо 3000 души починаха при офанзивите в Световния търговски център, Пентагона и в поле в Шанксвил.

Американският президент Джо Байдън ще се включи в гала по полагане на венец в Пентагона, след което ще изнесе тирада в памет на жертвите на нападението.

Първата дама Джил Байдън ще приказва на възпоменателна гала в Шанксвил, Пенсилвания, а вицепрезидентът Камала Харис и брачният партньор ѝ ще са в Ню Йорк на церемонията на Националния мемориал за 11-ти септември.

В Ню Йорк на церемонията на мястото, където бяха кулите близнаци ще бъдат обичайно прочетени имената на починалите и ще бъде непокътнато безмълвие в моментите, в които самолети се врязаха в кулите, Пентагона, Шанксвил и сега, в който кулите се срутиха. Отделно в Ню Йорк, в Манхатън,ще бъдат издигнати кули от светлина – знак на небостъргачите на Световния търговски център, които ще могат да бъдат видени в радиус от към 95 километра. Като част от отбелязването на годишнината здания като Емпайър Стейт Билдинг ще светят в синьо.

През 2001 година в отговор на атентатите Съединените щати и съдружниците започнаха войната в Афганистан откакто талибаните отхвърлиха да изпълнят настояването на Съединени американски щати да екстрадират водача на интернационалната терористична мрежа „ Ал Кайда “ Осама бин Ладен. В последна сметка Бин Ладен беше погубен, а последният американски боец напусна Кабул предходната година. Така бе подложен завършек на войната там, която бе най-дългата водена от Съединени американски щати.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР