В САЩ расте натискът върху държавните институции да забранят износа

...
В САЩ расте натискът върху държавните институции да забранят износа
Коментари Харесай

Забраняват вноса на употребявани електромобили

В Съединени американски щати пораства натискът върху държавните институции да забранят износа на използвани електрически коли в чужбина. Регулаторите са загрижени за сигурността на тяхното превозване и следващо изхвърляне.

По-специално управляващите се надяват да проследят по-добре батериите, оставени в аварирали коли посредством транспортни канали. В края на краищата към този момент има доста случаи на пожари по време на превозване на такива коли, породени от запалване на акумулаторите им.

Друга причина за възможна възбрана е да се избегне износът на електрическите боклуци в страни, които нямат средства да ги рециклират или пренасочат. Американските чиновници желаят да запазят скъпите минерали, съдържащи се в батериите, в тяхната страна.

Компаниите за преработване на акумулатори в Западна Европа и Съединени американски щати са получили големи количества частни и обществени вложения, с цел да подкрепят укрепването на веригите за доставка на първични материали от остарели или употребявани акумулатори. Но към този момент те имат единствено дребна част от батериите под формата на употребявани такива.

Досега съществуващата промишленост на застрахователните компании и аукциони играе в интерес на други страни, които носят ударени електрически коли. По-специално, електрическите коли са по-склонни да бъдат оповестени за " тотал вреда " след произшествия, в сравнение с колите с мотори с вътрешно горене, „ електричките “ могатда бъдат оповестени за непоправими даже след леки произшествия. Анализ на Reuters тази година откри, че " огромна част " от развалените електрически автомобили, продадени за скрап, са съвсем нови транспортни средства с дребен пробег.

Основната причина, заради която ремонтът на електрически транспортни средства е толкоз сложен, е неналичието на характерни разпореждания за боравене с акумулатори на електрически транспортни средства след акцидент. Няма международен промишлен стандарт за премерване на продуктивността на батерията.

Производителите на транспортни средства от време на време отхвърлят да разрешат ремонт на батерии заради съображения за сигурност. Никой не знае какво ще се случи с ремонтиран батерия след две, три години и още 50 000 км. По-лесно е да оставят съвсем нови транспортни средства да бъдат дерегистрирани, в сравнение с по-късно да се занимават със правосъдни каузи.

Разбира се, в Съединени американски щати има компании, които печелят пари, като разглобяват коли, с цел да извлекат най-ценните елементи за препродажба. Но разглобяването на батерията изисква специфични служащи, съоръжение и, най-важното, пространство заради рисковото от пожар предпазване на литиево-йонните кафези. А доста въпросните компании нямат такова.

Освен това електрическите автомобили нормално имат по-прости задвижвания с повече пластмаса и огромни сглобяеми съставни елементи на каросерията, които не са лесни за демонтиране. При някои електрически транспортни средства батерията е вградена непосредствено в структурата на транспортното средство, което я прави изключително сложна за демонтиране.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР