В САЩ продължават изборите за 46-ия президент на страната -

...
В САЩ продължават изборите за 46-ия президент на страната -
Коментари Харесай

Изборите в САЩ: Последните известни резултати

В Съединени американски щати не престават изборите за 46-ия президент на страната - борят се републиканецът Доналд Тръмп и противникът му от Демократическата партия Джо Байдън.

Избирателни секции по Източното крайбрежие затвориха порти и главните претенденти за Белия дом дружно с милиони американци чакат резултатите. Президентът Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс обявиха, че ще гледат резултатите от Белия дом, а кандидатите на демократите Джо Байдън и Камала Харис ще са дружно в Делауеър, съобщи БНР.

Първите резултати съгласно АП сочат Тръмп за сигурен победител в Кентъки, Западна Вирджиния, Южна Каролина, Тенеси, Алабама, Мисури и Оклахома, а Байдън във Върмонт, Илинойс, Вирджиния, Масачузетс, Роуд Айлънд, Кънектикът, Ню Джърси, Делауеър, Мериленд. Така Тръмп хипотетично има 55, а Байдън 85 електорални гласа. За продобиване на изборите за Белия дом са нужни 270 електорални гласа. Вниманието е ориентирано към Джорджия и Флорида, като Тръмп води за момента във Флорида, само че незадоволително да бъде считан за победител. Флорида е от изключителна значимост за продобиване от Тръмп.

Погледите са ориентирани и към резултатите от Пенсилвания, Уисконсин и Мичиган – това е по този начин наречената " синя стена ", съборена от Тръмп през 2016 година Въпросът е дали Байдън е съумял да я построи още веднъж и с това да върне Белия дом на демократите.

Въпреки терзанията изборите протичат умерено в множеството градове.

Видни демократи, както и републиканци, подсетиха на хората, че в случай че има опашки, секциите не могат да затворят преди всички от опашката да са подали гласа си.

Появи се и информация от екзитполовете като " Едисън Рисърч " демонстрират разединение по тематиката „ стопанска система. “ Около половината са дали отрицателна оценка на стопанската система и останалите са я характеризирали положително. Разцепление има и по тематиката за справяне с пандемията от COVID-19.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР