В САЩ отсякоха юбилейна монета за срещата Путин - Тръмп

...
В САЩ отсякоха юбилейна монета за срещата Путин - Тръмп
Коментари Харесай

В САЩ отсякоха юбилейна монета за срещата Путин - Тръмп с три правописни грешки

В Съединени американски щати отсякоха юбилейна монета за срещата Путин - Тръмп с три правописни неточности
Интернет магазинът White House Gift Shop пусна в онлайн продажба юбилейна монета, отдадена на срещата в Хелзинки сред президентите на Съединените американски щати Доналд Тръмп и на Руската федерация Владимир Путин. Особеното е, че монетата, с паралелни надписи на британски и съветски език, съдържа три правописни неточности.

Върху едната страна на монетата, на фона на знамената на двете страни, са отсечени облиците на водачите на двете международни суперсили. На противоположната е изобразена катедралата в Хелзинки и три надписа на съветски език, които съдържат правописни неточности — "ддипломатическа история", "ново ера" и "Хелпинска среща".

Юбилейната монета и интернет магазинът, който я предлага, нямат никаква връзка с Белия дом и президента Тръмп, макар изказванията в редица медии за противното. Подобна монета беше отсечена и след срещата на Тръмп със севернокорейския водач Ким Чен Ун в Сингапур.

БГНЕС напомня, че президентите на Русия и Съединените щати организираха първата независима среща във финландската столица Хелзинки на 16 юли. Двамата водачи разговаряха на четири очи повече от два часа, което донесе на Тръмп съществени рецензии вкъщи. /РИА "Новости" и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР