В Сърбия тази нощ живота си са загубили 8 души

...
В Сърбия тази нощ живота си са загубили 8 души
Коментари Харесай

Нови стрелби в Сърбия с най-малко 8 убити, стрелецът се издирва

В Сърбия тази нощ живота си са изгубили 8 души при две стрелби, в две прилежащи села, предават локални медии. Инцидентите са станали към 23 часа локално време на към 60 километра южно от столицата Белград, като се оповестява за над 10 потърпевши при тях. Сред тях е и 21-годишен служители на реда, дружно със сестра му.

Новите произшествия стават часове преди началото на тридневния печал в памет на починалите при стрелбата от сряда в учебно заведение в Белград осем деца и охранител.

Полицията търси причинителят - 21-годишен мъж. Съобщава се, че късно нощес той е разкрил огън по група хора в учебен двор с автоматизирана пушка в село Дубона, община Младеновац. А след това мъжът е отпътувал с колата си за прилежащите села Мали Орашие и Шепшин, където също е стрелял.

Като " терористичен акт " дефинира случилото се министърът на вътрешните работи на Сърбия Братислав Гашич.

Операция по търсене на обвинения за стрелбите е в ход в цялата област Младеновац. Съобщава се за затворени автомагистрали и блокирани коли през цялата нощ. В издирването се включи и хеликоптер. През нощта се използваха и термокамери. На терен са близо 600 души, измежду които полицейски екипи, специфични елементи и жандармерия, които все още ревизират региона, в който има данни, че стрелецът се укрива.

Те оповестяват и че още нощес коли за спешна помощ са закарали част от потърпевшите в болничното заведение в Смедерево, където четирима са умряли от раните си. Трима души са претърпели интервенция, а двама са в устойчиво положение, предава РТС.

На място дойдоха и сръбският здравен министър Даница Груичич, и шефът на Агенцията за сигурност и информация на Сърбия Александър Вулин.

Има информация, че полицията е обкръжила региона, в който стрелецът се укрива, както и че той отхвърля да се съобщи.

По неофициална информация на РТС бащата на обвинения за атентата в покрайнините на Младеновац е военно лице.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР