„В съответствие с получените указания от министър-председателя за извършване на

...
„В съответствие с получените указания от министър-председателя за извършване на
Коментари Харесай

Пожарникари тръгват на проверки за безопасност из COVID-отделенията

„ В сходство с получените инструкции от министър-председателя за осъществяване на инспекции на новосъздадените отделения за лекуване на COVID-19, на база на Закона за Министерство на вътрешните работи, от през днешния ден започнахме инспекциите и консултациите с ръководителите на болнични заведения. Идеята е да осигурим задоволително безвредни условия за престояване на пациентите и да предотвратим възможен драматичен случай ". Това съобщи шефът на Дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " старши комисар Николай Николов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ С министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов уточнихме, че най-важното е да можем бързо и безвредно да евакуираме лежащо болните хора. Тежка задача, само че не непостижима. На второ - място да проверим построените съоръжения. Това са известителни, пожарогасителни, кислородни, електрически и други съоръжения, които поддържат живота на пациентите вътре ", съобщи старши комисар Николов.

Ще бъде тествано и дали медицинският личен състав е осведомен с ограниченията за сигурност.

Към сегашния миг инфектираните с ковид чиновници от пожарната сигурност са под 200, което е под 2% от целия състав, посочи старши комисар Николов.

От своя страна старши комисар Красимир Шотаров от дирекция „ Оперативни действия " уточни, че след включването на техните структури в помощ на Спешна помощ в столицата, извършвайки транспорт на COVID-болни, пожарникари са реагирали на общо 502 сигнала. Той изрази подготвеност такава помощ да бъде оказана и центрове в други места на страната. Старши комисар Шотаров благодари също на доброволните формирования, присъединили се в битката против епидемията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР