В съответствие с изискванията на приложимите стандарти за сигурност всички

...
В съответствие с изискванията на приложимите стандарти за сигурност всички
Коментари Харесай

Кодовете за достъп до тол системата са обновени

В сходство с условията на използваните стандарти за сигурност всички права за достъп до тол системата са ревизирани и са обновени паролите за достъп. Новите администраторски кодове за достъп до тол системата, с които ще могат да се основават права на чиновниците за работа в нея, бяха връчени през днешния ден от изпълнителите от „ Капш Трафик Солюшънс “ на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Михаел Вебер, формален представител и изпълнителен шеф на „ Капш “ – България, връчи кодовете на Асен Ненчев, член на Управителния съвет на АПИ. В отговорностите на Ненчев е Националното тол ръководство. В запечатан плик от „ Капш “ връчиха кодовете, като за предаването беше подписан протокол сред Ненчев и Вебер.

Връчването на новите кодове се състоя в Министерството на районното развиване и благоустройството в наличието на вицепремиера Гроздан Караджов, заместник-министъра на районното развиване Явор Пенчев, ръководителя на АПИ Тодор Василев, шефа на Националното тол ръководство Иво Иванов.

„ Целта е да бъдат избегнати всевъзможни подозрения за нерегламентиран достъп до данните. Така, дружно с новото ръководство на АПИ, подсигуряваме, че няма да има нерегламентиран или противозаконен достъп до данните в тол ръководството “, разяснява министър Караджов. Всеки достъп до системата се записва автоматизирано и съхранява по отношение на откритите правила.

Всички съществуващи до момента потребителски кодове за достъп също са ревизирани. Новите кодове за достъп на чиновниците в тол ръководството, които ще сътвори Ненчев, ще бъдат поименни. Така ще могат да се управляват когато и да е дейностите на съответните чиновници с достъп и ще се избегнат подозрения за нерегламентиран достъп от страна на трети лица. На всеки 6 месеца тези кодове ще бъдат обновени.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР