В съобщение до медиите гражданската организация Инициатива Правосъдие за всеки,

...
В съобщение до медиите гражданската организация Инициатива Правосъдие за всеки,
Коментари Харесай

Нов протест против номинацията на Гешев - в понеделник

В известие до медиите гражданската организация Инициатива ”Правосъдие за всеки ”, и приканва жителите за нов, следващ Марш за правораздаване в понеделник, 29 юли. Той ще стартира в 18.30 ч. пред Съдебната палата в София.
Към този час на 29 юли ще бъде завършило последното съвещание на Висшия правосъден съвет, на което е допустимо да се вършат номинации за основен прокурор. На предпоследното съвещание на Висш съдебен съвет на 25 юли няколко стотин души стачкуваха пред постройката на съвета на ул. " Екзарх Йосиф " против номинацията на Гешев поради неприемливите за магистрат квалификации, които обществено насочи към политици и медии.

" Нека да кажем ясно, че изборът на основен прокурор не дава отговор на стандартите за демократична страна. Процедурата е порочна, а единомислещото номиниране на Иван Гешев я трансформира в цялостен фарс с тежки последствия за обществото и страната. " Това пишат от Инициатива " Правосъдие за всеки "

По-рано през седмицата Инициатива " Правосъдие за всеки " изпрати отворено писмо до Висш съдебен съвет да бъде оттеглена номинацията на Иван Гешев за основен прокурор.

" Тъй като Прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет остана глуха за апела в нашето отворено писмо, ние се обръщаме към свободните жители: Време е да станем гневни! ", приканват от " Правосъдие за всеки ".

" Прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет отхвърли да отдръпна единствената си номинация за нов основен прокурор, по този начин Иван Гешев остава безалтернативен претендент. Подготвят ни тоталитарна прокуратура в олигархична страна. Правата и свободите на всички ни са съществено застрашени от този абсурден избор! Да кажем НЕ на олигархията, която си избира на мрачно нов основен прокурор, и ДА на правото ни като жители да излъчим почтени кандидатури и да защитим конституционните си права! ", изясняват те.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР