В Санта Барбара мотокари преминават през склада на Direct Relief

...
В Санта Барбара мотокари преминават през склада на Direct Relief
Коментари Харесай

Американски организации връщат хуманитарна помощ към САЩ

В Санта Барбара мотокари минават през склада на Direct Relief и товарят палети с толкоз нужни медицински консумативи на камиони на FedEx. Обикновено тези ръкавици, маски и медикаменти ще отидат в отчайващо небогати клиники в Хаити или Судан, само че в този момент те се насочат към болничното заведение Станфорд в Пало Алто, Калифорния и лечебните заведения на Робърт Ууд Джонсън в Ню Джърси, написа АП.

Direct Relief е единствено една от няколкото американски благотворителни организации, които обичайно работят в страни, поразявани от война и естествени бедствия, които в този момент изпращат филантропична помощ от някои от най-богатите общности в Америка, с цел да оказват помощ за ръководството на пандемията на ковид.

" Ние отговаряме на най-големите потребности ", съобщи изпълнителният шеф на Direct Relief Томас Тайг.

Той провежда полети с доставки непосредствено от личните производители на групата в Китай до склада в Санта Барбара, а също по този начин координира доставките от други производители по целия свят. След като 20 години оказва помощ в зоните на бедствия, Тайг излъчва успокоение в тази незабавна обстановка.

Лекарите с благотворителна цел " Лекари без граници " прекараха месеци в битка с ковид по целия свят, в този момент се пробват да спасят живот навръх улица разстояние от техните офиси в Ню Йорк.

Групата поддържа кухни за чорба, основава станции за миене на ръце и образова локалните чиновници по какъв начин да предотвратят разпространяването на зараза.

Това, че интернационалните групи за помощ подкрепят системата на опазването на здравето в Съединени американски щати, демонстрира какъв брой остра е потребността в страната и какъв брой непълен е федералният отговор.

" Сега виждаме организации с нестопанска цел, които обичайно оказват помощ на слабите държавни управления да заменят нашето лично национално държавно управление ", споделя Евелин Бродкин, политолог и професор в Чикагския университет. " Имаме шанс, че са тук. Но това ви демонстрира отхвърли на федералната роля в тази рецесия. "

Грешките на Съединени американски щати с тестването, попречиха напъните за преодоляване на разпространяването на вируса и държавното управление закъсня да реагира на сериозния дефицит, а вносът на медицински консумативи спадна.

" Ясно е, че ни хвана голи и боси ", споделя доктор Ашиш Джа, шеф на Глобалния здравен институт на университета в Харвард. " Фактът, че запаси от тези организации идват в Съединени американски щати, от една страна е потребен за американците, само че е отчайващо тъпо във връзка с това, което трябваше да е образец за отзивчивостта на американците. "

За разлика от него президентът Доналд Тръмп разяснява, че администрацията е свършила " в действителност добра работа " с цел да отговори на болестта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР