В Сандански беше открита първата ТЕЛК в извънобластен град. На

...
В Сандански беше открита първата ТЕЛК в извънобластен град. На
Коментари Харесай

Първата ТЕЛК в извънобластен град беше открита в Сандански

В Сандански беше открита първата ТЕЛК в извънобластен град. На хората с увреждания от общините Петрич и Сандански, Кресна и Струмяни към този момент няма да им се постанова да пътуват до Благоевград, с цел да бъдат освидетелствани. Специалисти от разнообразни области на опазването на здравето ще бъдат част от екипа на новата ТЕЛК.

Сандански

Още преди да проработи комисията, локални поданици се притесняваха дали ще имат улеснен достъп до ТЕЛК и още веднъж ли ще чакат на дълги опашки пред кабинетите.
Д-р Калоян Калоянов - шеф на РЗИ-Благоевград: За новите решения са тук. Които са остарели и хората имат предпочитание, заради влошено здравословно положение да се преосвидетелстват, могат да подават тук.
Девет лекари ще преглеждат пациентите в новооткрита трудово-експертна комисия.
Кирил Котев, кмет на община Сандански: Специалистите са от разнообразни области. Доктор Маринова е началник. И според от другите случаи ще има и нужните експерти, които ще спомагат.Димитър Бръчков, кмет на община Петрич: Тази облага е ориентирана към най-уязвимата част на нашето общество. А и несъмнено към техните близки. Целта е да се улесни достъпа, да се редуцира достъпа до тези административни услуги. И аз съм уверен в това.
За да бъдат изцяло улеснени хората с увреждания от четирите общини покрай Сандански и да не им се постанова в допълнение пътешестване до Благоевград, новосформираната ТЕЛК поема уговорката да дава нужната документи и до регионалната комисия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР