В самото начало на сезона световният номер 3 - Григор

...
В самото начало на сезона световният номер 3 - Григор
Коментари Харесай

Григор прави втора крачка към първа титла от Големия шлем

В самото начало на сезона международният номер 3 - Григор Димитров, съобщи, че задачата му след отличната 2017 година е ясна - купа от Големия шлем! Днес (17 януари) българинът ще направи втората крачка ъгъл трофея от Откритото състезание на Австралия.

След като в първия кръг победи квалификантът от Австрия Денис Новак, през днешния ден Димитров ще се изправи против още един тенисист, минал през пресявките. На пътя му застава 22-годишният американец Макензи Макдоналд.

Той е 186-и в международната класация и записа първа победа в главната скица на шампионат от Големия шлем преди дни, когато в първия кръг в профил шведа Елиас Имер.

Участието му в Мелбърн обаче не е дебют на огромните шампионати. През 2016 година той игра на Откритото състезание на Съединени американски щати с " уайлд кард ". Загуба в първия кръг спря похода му.

От друга страна Димитров наподобява безспорен любимец. През 2017 година той игра полуфинал на Откритото състезание на Австралия, който загуби трагично от Рафаел Надал след 5-сетова борба. Този триумф обаче сякаш предначерта пътя му през годината - 3 трофеи (Бризбейн, София, Синсинати) и победа във финалния шампионат на АТР в Лондон.

Показаното на корта даде храна за размишления на специалистите, които го поставят измежду любимците за купа в Мелбърн и му предвещават скоро да прибере във витрината си първи трофей от Големия шлем.

Първо обаче Димитров ще би трябвало да се оправи с предизвикването във втори кръг. Мачът сред него и Макдоналд, който ще бъде първи в съперничеството сред двамата, е първи във вечерната сесия на централния корт в Мелбърн и се чака да стартира малко след 10:00 ч. българско време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР