В самото начало на годината блокът НАТО рязко вдигна залозите

...
В самото начало на годината блокът НАТО рязко вдигна залозите
Коментари Харесай

Руснаците няма да бъдат доволни. Помощта на НАТО за Киев достигна ново ниво

В самото начало на годината блокът НАТО внезапно подвигна залозите в борбата с Русия - няколко страни от Алианса по едно и също време дадоха обещание на Киев тежка бронирана техника. Засега приказваме за бойни машини на пехотата, самоходни артилерийски установки и колесни танкове. Но някои към този момент мислят да предадат още по-сериозни мостри.

Ветеран от “Пустинна стихия ”

Белият дом отпусна на Украйна следващия, максимален до момента транш от 3,75 милиарда $. Киев ще получи 100 верижни бронетранспортьора M113, към 200 високопроходими колесни машини, 36 теглени гаубици 105-мм диаметър, муниции от друг диаметър, съоръжение и муниции.

В листата има и 50 БМП M2 “Брадли ” с муниции. Западна бронирана техника от такова равнище към момента не се е появявала в зоната на спора.

M2 “Брадли ” влиза на въоръжение в американската войска през 1981 година и към момента е главният работен кон на американската войска. Използва се в доста акции. “Брадли ” се е утвърдил като много благонадежден, мощен и предпазен, кадърен да работи непрекъснато. Превозва шестима десантчици, въоръжен е с 25-милиметрово автоматизирано оръдие, картечница и интегрирана противотанкова ракета, с помощта на което M2 си завоюва репутацията на унищожител на бронирани транспортни средства. По време на “Пустинна стихия ” “Брадли ” изгориха повече иракски танкове от “Ейбрамс ”.

Известно е, че на украинците ще бъдат предоставени 50 БМП в трансформация M2A2. Тя е сложена на колела през 90-те години на предишния век, като се взема поради опитът от иракската акция. Най-важният детайл от модернизацията е системата за бойна информация и надзор, която разрешава продан на разследваща информация със спътници и всички бойни единици с такива устройства. Тя демонстрира на екрана на компютъра местоположението на другарските и вражеските сили по отношение на терена.

Разбира се, 50 такива машини няма да трансфорат ВСУ в мрежово-центрична войска. Американците обаче ще могат да видят онлайн по какъв начин техните оръжия се опълчват на съветските. Ако опитът бъде приет за сполучлив, Съединени американски щати ще усилят внезапно доставките без особени вреди за личната си отбранителна дарба. Повече от две хиляди M2 ранни модификации стоят по складовете.

От Берлин и Париж

Германия разгласи нови доставки. Берлин се ангажира да даде на ВСУ 40 бойни машини на пехотата “Мардер ” през първото тримесечие. Това решение провокира мощни рецензии в Бундестага. Депутатът от ХДС Хенинг Оте сподели, че в този момент " Бундесверът ще би трябвало да изпразни складовете си, а оборудването така и така е в неприятно положение ".

Припомниха и неотдавнашния скандал с най-новите бойни машини на пехотата “Пума ”, забележителна част от които се оказаха небоеспособни.

“Мардер ” е въведен в употреба през 1970 година, само че транспортното средство помирисва бойни дейности едвам през 2009-2011 година в Афганистан. Войниците на Бундесвера го правят оценка поради положителната сигурност, високата огнева мощност на 20-милиметровото противотанково оръдие и противотанковата ракета “Милан ”.

Не се прецизира какъв вид ще изпратят Въоръжените сили, само че надали той ще е последният. Най-модерните “Мардер ” A5 и A5A1 в немската войска са малко над 100. А версиите A3 и A4 са на повече от тридесет години. Въпреки това, A3 също по този начин решително устоя на преден ударс бронебойни снаряди от 30-мм оръдие, тъй че несъмнено не е за подценяване.

Французите от своя страна желаят да споделят леки колесни танкове AMX-10RC. Тези бронирани машини с танков купол и 105-милиметрово оръдие, пуснати в употреба през 1981 година, са се сражавали в доста горещи точки. Мощността на оръдието е задоволителна, с цел да се оправи освен с лека бронирана техника, само че и с по-защитени цели. Разположението на колелата 6x6, високото окачване и моторът с мощ 300 конски сили разрешават бърза промяна на позициите на бойното поле.

" В исокотехнологични разновидности "

НАТО е готово да отиде още по-далеч, като разшири обсега на трансферираните оръжия. Нови мостри могат да бъдат докарани в Украйна през втората половина на годината, споделя Игор Коротченко, шеф на Центъра за разбор на международната търговия с оръжие.

" Доставките на техника са синхронизирани с образованието на фрагментите ", изяснява той. Военно-промишленият комплекс би трябвало да компенсира загубите на страните от НАТО.

Вече настойчиво се приказва за танкове - макар че преди шест месеца тази опция беше изрично отречена. “Уолстрийт Джърнъл ” написа, че Полша е подготвена да изпрати на Украйна своите немски танкове “Леопард-2 ”. Сега Варшава небрежно заменя парка от немски машини с американски и южнокорейски.

Очевидно се чака зелена светлина и в Хелзинки. Властите на Финландия, която към момента не се е включила към Северноатлантическия блок, към този момент обявиха, че в случай че други страни изпратят танкове в Киев, те няма да останат настрани, като дават най-малко 30 единици “Леопард-2 ”.

А в понеделник каналът “Скай Нюз ” заяви, че Англия обмисля прехвърлянето на танкове “Чаланджър-2 ”. Що се отнася до “Ейбрамс ” Вашингтон към момента си мълчи.

Доставките на тежка бронирана техника от Запада могат доста да усложнят осъществяването на бойните задания на съветската войска. Ако по-рано превъзходството в танковата техника беше на страната на Москва, то транспортните средства на НАТО ще “уравновесят ” нещата. Обемът на доставките обаче, както и преди, зависи от обстановката на фронта.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР