В самолета на Alaska Airlines, чиято врата е взривена във

...
В самолета на Alaska Airlines, чиято врата е взривена във
Коментари Харесай

Самолетът на Alaska Airlines, чиято врата се е взривила по време на полет, е без болтове, когато е напуснал фабриката: доклад

В самолета на Alaska Airlines, чиято врата е взривена във въздуха, явно са липсвали болтове, които е трябвало да бъдат инсталирани от чиновници на Boeing, когато той е слязъл от поточната линия на производителя на самолети, съгласно отчет.

Разследване на случая разкри, че чиновници на Boeing може да не са съумели да върнат болтовете, които биха запечатали вратата на щепсела, която беше откъсната от самолета 737 Max 9, до момента в който летеше на 16 000 фута над Орегон в полет на 5 януари до Калифорния, съгласно The ​​Wall Street Journal.

Фюзелажът на 737 Max 9 беше доставен от основания в Уичита, Kan. снабдител SpiritAeroSystems, който имаше вратата на щепсела, конструирана във фабрика в Малайзия.

Според няколко отчета чиновници на Boeing са отворили или премахнали щепсела, откакто фюзелажът е бил доставен във фабриката на компанията в региона на Сиатъл за дефинитивно сглобяване.

Разследващите считат, че неналичието на маркировки върху вратата на щепсела допуска,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР