В салона на община Силистра бе проведено тържество за 60-ата

...
В салона на община Силистра бе проведено тържество за 60-ата
Коментари Харесай

ПГСУАУ Атанас Буров - Силистра, отбеляза своята 60-годишнина

В салона на община Силистра бе извършено празненство за 60-ата година от основаването на ПГСУАУ „ Атанас Буров “ – град Силистра, което е едно от първите в региона междинни професионални учебни заведения, минало през статут на колеж, с цел да бъде през днешния ден водеща в района професионална гимназия. Настоящият от пет години насам шеф на учебното заведение Денка Михайлова е едвам петият в неговата история: нейни прародители са Александър Здравков (1963-1992), Маргарита Захаринова (1992-2008), която е и ученик от първия випуск, както и Дочка Милушева (2008-2018).

Областният шеф инж. Николай Неделчев насочни привет към присъстващите: „ Поздравявам Ви най-сърдечно от името на държавната власт в област Силистра с 60-ата година на едно от първите в Крайдунавска Добруджа професионални механически учебни заведения за приблизително обучение. В продължение на десетилетия Вашият предходник – Икономически колеж – Силистра, бе измежду образците за подготовка на експерти, които незабавно след дипломирането си се вливаха в структурите за ръководство, произвеждане и услуги. Настоящият профил на гимназиално равнище е още по-разнообразен и дава опция за надграждане и по-нататъшно развиване в определената професионална сфера. Желая Ви триумф както в директната просветителна активност, по този начин и в реализацията на интернационалните планове, в които вземат участие учителите и учениците! “.

Поздравления сервираха кметът на община Силистра доктор Юлиян Найденов, доктор Мария Димитрова – ръководител на Общински съвет – Силистра, доктор Габриела Георгиева – шеф на РУО на МОН и други Пред разнолика публика от възпитаници и учители – някогашни и сегашни, бе поднесена разнообразна културна стратегия, в това число от възпитаници на гимназията, която тази година изпраща 60 зрелостници, множеството от които по традиция не престават своето образование в български и в задгранични ВУЗ.От образователната 2007-2008 образователна година с Решение на Министерски съвет ПГСУАУ разполага със лична постройка.От месец август 2008 година учебното заведение носи името на българския общественик, финансист и политик Атанас Буров. Училището е член на Българската асоциация на учебните заведения по хотелиерство и ресторантьорство. ПГСУАУ „ Атанас Буров “ е първата професионална гимназия в област Силистра, която осъществя дуална форма на образование през 2018 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР