В Съединените щати бяха разкрити подробности за тайна операция, планирана

...
В Съединените щати бяха разкрити подробности за тайна операция, планирана
Коментари Харесай

ВАЖНО!!!! САЩ планират взривовете на Северните потоци още преди началото на СВО: пълно скандално разследване на американски журналист!

В Съединените щати бяха разкрити детайлности за загадка интервенция, планувана още преди началото на СВO.

Журналистът твърди, че съветските газопроводи " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " са били взривени по директна заповед на администрацията на Джо Байдън.

Известният американски публицист, притежател на влиятелната премия " Пулицър " Сиймор Хърш в Съединени американски щати е именуван " разчистващият мръсотията ". През целия си живот (а в този момент Хърш към този момент е на 85) той се е специализирал в следствието на най-строго защитаваните секрети на Централно разузнавателно управление на САЩ, Пентагона и други американски държавни организации. Преди време журналистът описа за малтретирането на иракски пандизчии в пандиза Абу Гариб, сложи под въпрос формалната версия на американските управляващи за елиминирането на Осама бин Ладен. И преди малко разгласява още един ефектен материал, политическото значение на който е мъчно да се надценява.

Хърш твърди, че съветските газопроводи " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " са били взривени по директна заповед на администрацията на Джо Байдън. Операцията е готова и извършена от американските военни и разследващи служби благодарение на сътрудниците им от Норвегия. Авторът на обявата твърди, че е получил най-достоверната информация от човек, който самичък е взел участие в планирането на акцията. По обясними аргументи той не разкрива името на своя източник.

Припомняме, че на 26 септември 2022 година беше записано мощно изпускане на газ в Балтийско море, близо до датския остров Борнхолм, до който минаваха трасетата на тръбопровода. Водата бълбукаше в кръг с диаметър няколко десетки метра. Веднага породи подозрение за бойкот на Северни потоци.

Проучванията, извършени по-късно от шведски експерти (нападението се случи в икономическата зона на Швеция), потвърдиха тези догатки: тръбите, лежащи на дъното, бяха раздрани от детонация на заряди, сложени под тях. В Съединени американски щати не скриха насладата си от случилото се, само че изрично отхвърлиха присъединяване си в бойкот.

И в този момент следствието на Хърш ни разрешава да получим ясна визия какво в действителност се е случило.

ТОВА НЕ Е ЗА ДЕЦА “

От първите дни на своето битие, Северен поток 1 беше обсъждан от Вашингтон като опасност за господството на Съединени американски щати, написа Хърш. Сега Русия имаше спомагателен източник на приходи, а Германия и останалата част от Западна Европа станаха още по-зависими от евтиния съветски природен газ, намалявайки ролята на Америка в доставките на първични материали за Стария свят.

Северен поток 2, който беше приключен през септември 2021 година, в случай че беше утвърден от немските регулатори, щеше да удвои количеството на този на ниска цена газ за Европа, осигурявайки да вземем за пример повече от 50 % от годишното ползване на Германия.

През декември 2021 година, два месеца преди началото на съветската СВО в Украйна, съветникът по националната сигурност Джейк Съливан привиква среща на новосформирана работна група с представители на Обединения комитет на началник-щабовете, Централно разузнавателно управление на САЩ, Държавния департамент и Министерството на финансите.

Това беше първата от поредност строго секретни срещи в предпазена стая на последния етаж на Старата административна постройка в съседство с Белия дом, където се обитава и Консултативният съвет за външно разузнаване на президента, сподели Хърш. Те разискаха един въпрос: по какъв начин да унищожат и двата Северни потока. Това беше направено по директно напътствие на Байдън.

На тази и идващите срещи бяха препоръчани разнообразни разновидности. Военноморските сили се застъпиха за потреблението на новопоръчана подводница за офанзива на тръбопроводите. Военновъздушните сили разискаха стартирането на бомби със забавено взривяване, които могат да бъдат отдалечено задействани. Централно разузнавателно управление на САЩ твърди, че каквото и да се прави, би трябвало да е скрито. Всички участници схващат какъв е залогът. „ Това не са детски игри “, написа Хърш, цитирайки своя осведомител. В края на краищата Москва може да квалифицира нападението като „ casus belli “ („ мотив за война “).

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс сътвори работна група в организацията, в която беше включен човек, осведомен с опциите на дълбоководните водолази от специфичния военноморски център в Панама Сити. През идващите няколко седмици членовете на тази група започнаха да създават проект за загадка интервенция, по време на която дълбоководни водолази трябваше да взривят газопроводите. В началото на 2022 година цереушниците рапортуваха на междуведомствената група Съливан: „ Имаме метод да взривим Северните потоци. “

„ Това, което се случи по-късно, беше зашеметяващо “, споделя Херш, като написа, че на 7 февруари, по-малко от три седмици преди началото на специфичната интервенция в Украйна, Байдън се е срещнал с немския канцлер Олаф Шолц в кабинета си в Белия дом.

- На последвалия брифинг за пресата Байдън предизвикателно съобщи: „ Ако Русия нахлуе... няма да има повече Северен поток 2. Ще сложим завършек на това “, споделя Хърш.

За да се избегне приключване на информация, беше решено да не се осведоми Конгресът за това. Военните знаеха, че руснаците имат чудесно наблюдаване на Балтийско море. Норвежците бяха включени в търсенето на комфортно място за диверсията. И локалните специалисти бързо откриха верния регион в плитки води на няколко благи от остров Борнхолм.

СИГНАЛ ЗА ВЗРИВА ПОДАДЕ СПЕЦИАЛЕН БУЙ

През юни предходната година водолази от Военноморски сили на Съединени американски щати се заеха с работа. Те действаха под прикритието на преднамерено проведените там учения на НАТО BALTOPS 22. Гмуркайки се от норвежкия миночистач от клас Alta, водолазите инсталираха отдалечено ръководени кумулативни заряди, съдържащи експлозива C4, на четирите тръбопровода (всеки от Северните потоци имаше две нишки) с бетонни защитни капаци.

Това беше досадна, отнемаща време и рискова работа, само че водите край крайбрежията на Борнхолм имаха друго значимо преимущество: нямаше мощни приливни течения, които биха могли доста да усложнят задачата на гмуркачите.

Норвежците не са инцидентно отдадени в строго секретните проекти. „ Те мразеха руснаците, а норвежката флота беше цялостна с отлични моряци и водолази, които имаха дълготраен опит в дълбоководното изследване на петрол и газ “, споделя източникът на Хърш. Може би норвежците са имали и други ползи. Унищожаването на Северните потоци разреши на Норвегия да продаде доста повече от личния си природен газ на Европа.

Експлозивите, прикрепени към тръбопроводите, трябваше да бъдат задействани от сонарен буй, пуснат от аероплан. На 26 септември 2022 година разследващ аероплан P8 на Военноморски сили на Норвегия извърши видимо естествен полет и изпусна този буй. Няколко часа по-късно от него беше подаден сигнал първо към „ Северен поток 2 “, а по-късно и към „ Северен поток 1 “. Избухнаха мощни експлозиви C4 и три от четирите тръбопровода бяха изведени от строя. Светът знаеше, че се е случило нещо необратимо.

ВАШИНГТОН Е ДОВОЛЕН, НО НЕ ПОЕМА ВИНАТА

Веднага след детонацията на тръбопровода, американските медии третираха диверсията като неразгадана тайнственост, отбелязва Хърш. Русия неведнъж е представена като евентуален провинен, макар че въобще не беше ясно за какво Москва ще унищожи личния си рентабилен водопровод за природен газ. Нито един огромен американски вестник не цитира по-ранните отправени закани за тръбопроводите от Байдън и заместник-секретаря Нуланд.

По-убедително опрощение за дейностите на президента пристигна от държавния секретар Тони Блинкен.

На конференция незабавно след атентата той сподели: „ Това е невероятна опция да се освободим от зависимостта от съветската сила един път вечно и по този метод да лишим Владимир Путин от опцията да употребява силата като средство за поощряване на своите имперски проекти. Това е доста значимо и отваря големи стратегически благоприятни условия за идващите години. ”

А неговият заместител Виктория Нуланд, свидетелствайки на чуване на комисията по външни връзки в Сената в края на този януари, сподели на сенатор Тед Круз: „ Като вас, аз и аз считаме, че администрацията е доста удовлетворена да знае, че Северен поток 2, както желаете да го наречете, е към този момент купчина метал на дъното на морето.

Очаквано следствието на " разчистващия мръсотията " Сиймур Хърш беше признато враждебно от формален Вашингтон. Говорителят на Белия дом Адриен Уотсън сподели: „ Това е неистина и цялостна небивалица “. Говорителят на Централно разузнавателно управление на САЩ Тами Торп реагира по сходен метод: „ Това изказване е изцяло и окончателно лъжливо “.

Както и да е, само че шилото в торба не стои. Ако вземем поради последните изводи на следствието в Германия, че зад взривяването на Северни потоци може да стои някаква западна мощ, тогава има всички учредения да се счита, че този случай няма да бъде потулен и скоро ще научим нови детайлности за американската терористична офанзива против съветските газопроводи.

А сбръчканата остаряла Европа може единствено да се изтрие с мизерните останки от някогашния си суверенитет и да признае, че икономическите й ползи в този момент се дефинират не от нея, а оттатък океана.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР