В съдомиялните машини има много бактерии и гъбички, което ги

...
В съдомиялните машини има много бактерии и гъбички, което ги
Коментари Харесай

Прочетете това, ако ползвате съдомиялна машина! Тя е опасна за

В съдомиялните машини има доста бактерии и гъбички, което ги прави евентуално рискови за здравето на хора със слаб имунитет, написа Нюзру. Това откриха учени от Люблянския университет в Словения. Влажността, температурата и киселинността се трансформират в съдомиялните. В тях има боклуци и измиващи препарати. При сходни условия оцеляват единствено избрани микроорганизми, съобщи bulnews.bg

Изследователите взеха решение да проучат кои бактерии и гъбички населяват съдомиялните машини. Те проучиха проби микроорганизми, взети от уредите в 24 семейства. Оказа се, че най-разпространени са бактериите от родовете псевдомонас, ешерихия и ацинетобактер. Освен тях, експертите откриха в съдомиялните гъбички кандида и криптококи. Всички тези микроорганизми могат да провокират инфекциозно заболяване при хората с намален имунитет.

Здравите хора не са застрашени. По думите на специалистите, гъбичките и бактериите попадат в съдомиялните от чешмяната вода, както и от хората, домашните животни и храната. Те могат да излязат от уреда по време на сушенето с парещ въздух или посредством отпадните води.  

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР