В Съда на ЕС може да бъде внесен иск заради

...
В Съда на ЕС може да бъде внесен иск заради
Коментари Харесай

В Съда на ЕС може да бъде внесен иск заради неприемането на България в Шенген


В Съда на Европейски Съюз може да бъде импортиран иск поради неприемането на България в Шенген. Европейската комисия или Европейският парламент могат да
внесат иск в Съда на Европейски Съюз поради това,
че до момента няма решение на Съвета на Европейски Съюз за приемането на България и Румъния в Шенген. Това съобщи пред комисиите на Екологичен потенциал по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, и по петициите, лекар Стефан Саломон от Амстердамския университет.
По неговите думи в тази ситуация може да бъде
употребен член 265 от контракта за Европейски Съюз. В този текст е записано, че при нарушаване на европейското законодателство поради безучастие или при възпиране от приемане на решение, посочените институции могат да се извърнат към Европейския съд.
България и Румъния напълно ползват
правото на Шенген, ветото на Австрия и Холандия повдига въпроса дали условията за присъединение към пространството без гранични инспекции са твърди, или разтегливи, съобщи Саломон. По неговите думи не съществуват спомагателни правни условия, с изключение на тези, които България и Румъния извършват от 12 години.
Корина Улрих, представител на отдела
по миграция и вътрешни работи на Европейската комисия, уточни, че комисията работи с Испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз за взимане на решение до края на годината.

Членът на парламентарната комисия по правораздаване и вътрешни работи Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП) съобщи, че е значимо България и Румъния
да станат част от Шенген неотложно.
По неговите думи някои страни употребяват вътрешни политически аргументи за отхвърли от това решение. Надявам се лицемерието в Европа скоро да изчезне, дано не сътворяваме предпоставки за увеличение на антиевропейските настроения, прикани той.
Евродепутатът Ангел Джамбазки
(ВМРО/ЕКР) коментiра, че става дума за двойни стандарти. По неговите думи се чуват “хубави, само че празни приказки ” за взаимност и единение. Според него обяснението е икономическо и е обвързвано с дейностите на “лобисти, които работят в западната част ”.

По-късно през днешния ден парламентарната комисия по петиции ще прегледа две петиции от български жители, свързани с разширението на Шенген. Екологичен потенциал одобри до момента няколко апела за разширението на Шенген с България и Румъния, а нашата страна чака решение до края на годината.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР