В събота сутринта официално ще бъде даден старт на строителството

...
В събота сутринта официално ще бъде даден старт на строителството
Коментари Харесай

Официално стартира изграждането на водопровода Мало Бучино - Перник

В събота сутринта публично ще бъде даден старт на строителството на водопровода от Мало Бучино до Перник, оповестиха от министерството на стопанската система.
До средата на февруари се лимитира придвижването по 1,2-километров сектор от третокласния път III-1801 Големо Бучино - Перник, заради построяването на водопровода на Перник.
За осъществяване на нужните строителни работи се стопира придвижването в сектора от разклона за с. Люлин до отбивката за районното хранилище за битови боклуци, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура”.
Обходният маршрут е Автомагистрала „ Струма “ - общински път до с. Люлин – път III-802 Дивотино - Перник.
На 28 януари с 56 гласа "за " и един въздържал се в лицето на Волен Сидеров, Столичният общински съвет одобри избавителния проект на страната за превъзмогване на водната рецесия в Перник.
Предложението на държавното управление бе градът да се достави с вода от язовир „ Белмекен “, през „ Бели Искър “ и водопреносната мрежа на столицата. Така бедстващият миньорски град ще получи вода за питейни потребности с построяването на 13.5 км трасе от Мало Бучино до квартал "Мошино ".
Перничани са на воден режим от 18 ноември 2019 година Първоначално вода беше пускана за 10 часа денем, по-късно по 8 часа, а сега Перник е на режим, при който се пуска вода до жителите единствено по 7 часа дневно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР