В събота, когато се гледаше мярката за неотклонение на бизнесмена

...
В събота, когато се гледаше мярката за неотклонение на бизнесмена
Коментари Харесай

Връзката на Божков с Пригожин била за медиите

В събота, когато се гледаше мярката за неотклонение на предприемача Васил Божков, прокуратурата изнесе в съда тезата за връзки със починалия преди няколко дни в самолетна злополука съветски воин Евгений Пригожин - началник на частната военна компания " Вагнер " и началник на опита за пуч в Кремъл.

Адвокатът на Божков Георги Гатев изрично отхвърли да разяснява пред Нова телевизия тази информация. Според него тя е дадена за медиите да бъдат задоволени.

" Направена за медиите и да бъде стартирана пред обществото, с цел да се върти в общественото пространство компрометираща информация за Божков ", съобщи Гатев и уточни, че нищо от казаното по този въпрос от прокуратурата не е част от обвиняванията против Васил Божков и такива условия не са коментирани. Няма такова нещо в делото, отсече Георги Гатев.
 Прокуратурата изнесе в съда данни за връзки на Божков с Пригожин Обновена
Прокуратурата изнесе в съда данни за връзки на Божков с Пригожин

Бизнесменът остава зад решетките, ще апелира решението

Той също по този начин увери, че да свидетелства против Борисов, Горанов и Арнаудова не е съществена причина Божков да реши да се върне в България, а и той към момента няма процесуално качество по това дело. Забавянето на Божков с три години и моментът на прибирането - предходната седмица, юристът изясни със свалянето на възбрана от страна на управляващите в Дубай. Каква е тази възбрана Георги Гатев отхвърли да разяснява, защото няма знания в непознат законодателен развой. Емблематично е обаче, че претенции за екстрадиция на българските управляващи не се извършват от непознати страни и това не се отнася единствено за Дубай, а и за Австрия, която също отхвърли да спомага на страната ни и да екстрадира различен обвинен сподвижник на Васил Божков.

Очевидно българската прокуратура не си прави работата като хората, уточни Георги Гатев. Освен това той напомни, че всички съобвиняеми с Васил Божков от дълго време не са в ареста и нямат наложена никаква процесуална мярка за неотклонение. Той чака това да се случи и по тези обвинявания, защото Васил Божков отхвърля всички обвинявания и не се признава за отговорен.

Припомняме, прокуратурата изиска и получи от съда мярка за неотклонение " непрекъснат арест " по отношение на предприемача, който над три години и половина се укриваше в чужбина, по, от което в действителност започнаха проблемите на Божков с правораздаването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР