В събота китайските железници пуснаха в продажба билетите за първомайските

...
В събота китайските железници пуснаха в продажба билетите за първомайските
Коментари Харесай

Тази година първомайските празници в Китай вероятно ще са най-оживените от пет години насам

В събота китайските железници пуснаха в продажба билетите за първомайските празници и тези за известните дестинации бяха разпродадени за минути. Тази година почивните дни ще продължат от 29 април до 3 май и локалните туристически платформи чакат взрив през този сезон.

Резервациите за пътувания в страната по време на първомайските празници са се нараснали с към 200% в съпоставяне със същия интервал на 2019 година, оповестиха медии през вчерашния ден, базирайки се на данни от туристическите платформи. Възстановяването на туристическия пазар преди празника е явно, сподели за Глобъл таймс шефът на изследователския център на туристическата платформа Trip.com Пън Хан. Към 6 април резервациите за пътувания в страната са достигнали равнищата от 2019 година, което е седем пъти повече в съпоставяне със същия интервал на 2022 година, добави той.

Желанието за пътешествия в чужбина също пораства, отбелязвайки нарастване от 18 пъти на годишна база, до момента в който екскурзиите на дълги дистанции са с 811% повече, показаха още от Trip.com.

Що се отнася до хотелските резервации, съгласно различен известен в Китай туристически портал Qunar, някои са запазили хотели два месеца преди началото на почивните дни. До сряда закупените посредством платформата самолетни билети са надхвърлили равнищата от 2019 година Сред желаните от туристите дестинации са градовете Чънду, Чунцин, Сиан и Ханджоу. Този възторг обаче докара до покачване на цените, като до сряда самолетните билети за празниците скочиха с 50% в съпоставяне със същия интервал на 2019 година, а хотелите с към 30%.

Това евентуално ще са най-оживените първомайски празници от пет години насам, предвиждат от платформата.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР