В събитието си партнират Пловдивския филиал на Технически университет –

...
В събитието си партнират Пловдивския филиал на Технически университет –
Коментари Харесай

За първи път в Пловдив: Ден на Изкуствения интелект

В събитието си партнират Пловдивския филиал на Технически университет – София, Клъстер „ Изкуствен интелект-България “ и Гугъл Developer Groups- Пловдив. Под патронажа на кмета на регион „ Северен “ Венцислава Любенова

За първи път в Пловдив си дават среща експерти, фенове, студенти и възпитаници в границите на събитието „ Ден на изкуствения разсъдък “, което ще започва на 15 март /петък/ в 9.15ч . в Аулата на Технически университет-София, Филиал Пловдив на ул. „ Цанко Дюстабанов “ 25. Лекции ще изнесат  световноизвестни учени, работещи в областта на изкуствения разсъдък.

В 9.30ч. стартира презентацията на доктор Себастиан Хеслер , експерт по молекулярна генетика, работил в Центъра за мозъчни науки към Харвардския университет, а сега шеф на проучвателен център „ NERF “ в град Льовен, Белгия. Неговата лаборатория съчетава систематични невронаучни проучвания и взаимно невро-инженерство, с цел да разкрие част от правилата на мозъчната функционалност.

В 10.30ч . лекция ще изнесе проф. доктор Димитър Проданов от Института по осведомителни и информационни технологии (ИИКТ) на Българската академия на науките, който е част от екипа и на Междууниверситетския център по микроелектроника (Imec) в гр.Льовен, Белгия. Той ще показа работата в новата Лаборатория по невротехнологии в Българска академия на науките, част от финансирания от Европейски Съюз план „ VIBraTE ” ERA Chair. Лабораторията се концентрира върху проучването на мозъка и взаимоотношението му с вградени електроди, употребявайки модерни способи за моделиране и изпробване.

Между 11ч.-12 ч. е планувана среща на членовете на „ Клъстер Изкуствен интелект-България “ с представители на бизнеса, академичната общественост и студенти.

В 13.30ч. стартира уъркшоп по програмиране на изкуствен интелект , в който могат да се включат както експерти, по този начин и начинаещи програмисти. Участниците ще бъдат потопени в разнообразни тематики, в това число машинно образование, обработка на натурален език, компютърно зрение и други.

Гости на събитието ще бъдат още:

проф. Джин Делбеке – участник в няколко европейски проучвателен плана за зрителни протези, стимулация и запис на периферни нерви. Доктор по неврология от университета Макмастър Хамилтън, в гр.Онтарио, Канада

Доц. Димитру Балеану   от Института по атомна физика в гр. Букурещ, Румъния.

Кристина Ескенази – ръководител на „ Клъстер Здравеопазване и живот “, член на Управителните препоръки на „ Клъстер за изкуствен интелект -България “  и КРИБ – Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, шеф „ Женско предприемачество “ за района на Югоизточна Европа във Venture Build Studio – VenRize, както и създател на Международната асоциация за женско предприемачество в региона на биотехнологиите „ Global Digital Technologies Health Network “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР