В руските управленски кръгове е предмет на дискусия изпращането на

...
В руските управленски кръгове е предмет на дискусия изпращането на
Коментари Харесай

Властите в Русия искат мигрантите, получили руско гражданство, да ходят на война

В съветските управнически кръгове е предмет на полемика изпращането на мигрантите, получили съветско поданство, за присъединяване във войната в Украйна, или както я назовават в Москва - Специалната военна интервенция, заяви киргизското издание 24kg. В медиите на някогашните азиатски руски републики се върти изявлението на шефа на Следствения комитет на Русия ген. Александър Бастрикин, че натурализираните руснаци с изключение на права имат и отговорности.

Още през м. година Русия предложи поданство против контракт за присъединяване във войната като кадрови военослужещ, само че републиките от Средна Азия предизвестиха жителите си, че ще пращат в пандиза всеки, който се включи във войната в Украйна. Сега тематиката още веднъж е настояща около напъните на Москва да обезпечи задоволително жива мощ за нова атака против Киев.

" В подтекста на специфична военна интервенция в Украйна страната предизвиква задграничните жители да постъпват на военна работа по контракт, като дава опция за приемане на съветско поданство по банален метод ". Това съобщи ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин в изявление за " Российская газета ".

Според него, придобивайки съветско поданство, тези хора получават освен права, само че и отговорности, които са открити от настоящото законодателство. Едно от тях е прекосяването на военна работа във въоръжените сили на Руската федерация в сходство с условията.

Ръководителят на СКР добави: статистиката демонстрира, че чужденците всеобщо получават съветско поданство, заобикаляйки военната работа. През последните пет години " руснаци " са станали повече от милион души, пристигнали от страните от Средна Азия и Кавказ, в това число 550 хиляди някогашни поданици на Таджикистан, Узбекистан и Киргизстан, съобщи OFFNews.

„ Само през първата половина на 2022 година повече от 60 хиляди пълнолетни жители на тези страни получиха съветско поданство и затова са получили освен правата, само че и конституционното обвързване да пазят страната, която ги е приела. В тази връзка е оправдано да се прегледа въпросът за предпочитано ориентиране на натурализирани жители за присъединяване в осъществяването на дилемите на специфична военна интервенция “, сподели Александър Бастрикин.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР