В руската столица Москва през тази година няма да има

...
В руската столица Москва през тази година няма да има
Коментари Харесай

Москва отмени манифестациите за 1 май

В съветската столица Москва през тази година няма да има митинги за Международния ден на труда, оповестява ТАСС. Причината е, че синдикатите в страната са решили да не организират такива всеобщи събития от боязън за терористични удари.

Шествия и манифестации няма да има, само че ще се организира тържествено съвещание, в което ще вземат участие синдикалисти, ръководители и обществени сътрудници, разяснява зам.-председателя на Федерацията на самостоятелните синдикати в Русия Алесандър Шершуков. На 1 май ще има и срещи на трудови колективи и съвещания на комисии на разнообразни равнища.

Това не е първото известие за анулация на всеобщо мероприятие. Преди дни стана ясно, че в приграничните региони на Русия с Украйна паради във връзка Деня на успеха на 9 май няма да се организират. Подобни решения бяха взети в Краснодарския край, Белгородска, Курска, Воронежка и Ростовска област. Като посочена причина е отвращение за " провокация на Въоръжените сили на Украйна ".

В своя канал в Telegram ръководителят на Република Крим, както е вписан полуострова в състава на Руската федерация, Сергей Аксьонов заяви преди дни, че дружно с съветските управляващи в Севастопол са решили да анулират празничните прояви за 1 май и парада на 9 май. По-рано през днешния ден (15 април) за малко беше спрян морския превоз в Севастопол поради ограничения по противопоставяне на " подводно-диверсантни дейности ".

На този стадий Кремъл не счита да анулира парада на успеха, разяснява преди дни представителят на съветския президент Дмитрий Песков. Това е в пълномощията на локалните управляващи, добави той във връзка анулираните шествия в районите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР