В Руската федерация се изостри противопоставянето между основателя на ЧВК

...
В Руската федерация се изостри противопоставянето между основателя на ЧВК
Коментари Харесай

Пригожин заплашва Шойгу и създава собствена армия

В Руската федерация се изостри опълчването сред създателя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин и формалното военно управление на страната-агресор. Това съобщава Центърът за национална опозиция в Украйна.

Както се прецизира, " вагнеровците " съумяха да засилят въздействието си измежду съветските военни. Броят на частните военни компании непрестанно нараства.

Паралелно с това Евгений Пригожин упреква министъра на защитата на Руската федерация и началника на съветския Генерален щаб Валерий Герасимов в провали на фронтовата линия в Украйна.

„ Пригожин упреква Шойгу и Герасимов за неуспехите, а те от своя страна кимат на Путин “, написа Центърът.

В същото време Рамзан Кадиров и неговите „ полеви командири “ получиха повече власт непосредствено във краткотрайно окупираните територии на Украйна. Както се прецизира, там те построяват своя " бизнес мрежа ". 

Според Центъра за национална опозиция Пригожин е провел неофициална среща с Антон Вайно, началник на администрацията на президента на Руската федерация, на която са разискали неуспехите на руснаците в Украйна. Според създателя на Вагнер Шойгу би трябвало да носи отговорност за това. В същото време по време на диалога събеседниците разискаха, че Путин също оказва отрицателно въздействие върху воденето на войната против Украйна, защото може персонално да се намесва в проектите на военните и тактическото равнище на обмисляне.

Ако преди няколко години ЧВК " Вагнер " действаше само като организация, предоставяща военни услуги, в този момент обстановката се промени, обобщават от Центъра. В момента Пригожин е ангажиран със основаването на лична пълноценна войска.

Припомняме, че Евгений Пригожин призна, че Русия е повлияла на изборите в Съединени американски щати. Ръководителят на ЧВК " Вагнер " сподели, че не има намерение да се откаже от " точковите интервенции ", резултатът от които ще бъде " отстраняването на двата бъбрека и черния дроб ".

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР