В Русия стартират едни от най-мащабните военни учения от години

...
В Русия стартират едни от най-мащабните военни учения от години
Коментари Харесай

МЕЧКАТА РЕВЕ: Русия вдига армията си на крак

В Русия започват едни от най-мащабните военни учения от години насам. Военнослужещи от Южния боен окръг (ЮВО) ще вземат участие в над 30 двустранни ротни тактически маневри през идващите седмици, които щв се проведат на 15 полигона в Южна Русия, заяви ТАСС.

Ученията се организират във Волгоградска област, Ставрополска територия, Адигея, Чечения, Дагестан, Карачаево-Черкесия, Северна Осетия, Ингушетия и в съветски военни бази в Абхазия и Южна Осетия. Във всяка една от маневрите вземат участие по към 400 военнослужещи и по близо 100 единици бойна и специфична техника. Сред тях танкове Т-72Б3, бойни машини на пехота БМП-3, бронетранспортьори БТР-82А, противотанкови ракетни комплекси " Корнет " и " Хризантема-С ", разнообразни артилерийски установки.

По-рано стана ясно, че Русия и Беларус обмислят сюжет, при който ще е належащо да се употребява целият боен капацитет на двете страни за обезпечаване на сигурността на Москва и Минск. „ Такава обстановка може да възникне, когато силите и средствата на Регионалната група няма да бъдат задоволителни, с цел да подсигуряват сигурността на Съюзната страна /Русия и Беларус/ и ние би трябвало да сме подготвени да я укрепим. Заедно с беларуската страна беше реализирано схващане, че за обща защита ще е належащо да се включи целият общ боен капацитет “, сподели преди дни заместник-министърът на защитата на Русия генерал-полковник Александър Фомин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР