В Русия, според мен, ясно се очерта ключов проблем -

...
В Русия, според мен, ясно се очерта ключов проблем -
Коментари Харесай

Кой се опитва да довърши рублата? Пронко посочи заинтересованите страни в кабинетите на властта

В Русия, съгласно мен, ясно се очерта основен проблем - сривът на рублата, което от своя страна води до понижаване на стандарта на живот и покупателната дарба на семействата. И това не е единствено проблем на популацията, което е последното звено в тази, меко казано, тежка обстановка, само че и проблем на властта, която ще би трябвало да реши този въпрос.

Иначе до есента, съгласно мен, може да получим съществено обществено неодобрение, а по този индикатор, както знаете, към този момент сме надхвърлили проекта за години напред. Лично аз в сегашната обстановка съм сюрпризиран какъв брой удивително бързо Министерството на финансите и Централната банка се освободиха от отговорността за стабилността на съветската национална валута.

Те " прецакаха " рублата. Казват, " невидимата ръка на пазара " ще реши всичко. Глупости! Финансовите спекуланти, а в нашия случай това са най-големите банки, които всъщност са свързани с страната, ще „ довършат “ рублата. Нищо персонално, това си е тяхна работа.

Най-големите локални суровинни компании също са заинтригувани да " довършат " рублата, тъй като получават спомагателни свръхпечалби заради девалвацията на рублата. Учудващо е, че Министерството на финансите и Централната банка даже не обръщат внимание на тази игра, не се пробват да спрат безапелационния спад на националната валута, който от началото на тази година възлиза на над 30%.

Чиновниците, сходно на финансовите спекуланти, също " давят " рублата, с цел да изпълнят бюджета. Но, и това би трябвало да се каже в последна сметка, отговорностите, които страната е поела, в това число обществените, и за осъществяването на които обича да приказва шефът на Министерството на финансите Антон Силуанов, също се обезценяват дружно с рухването на рублата..

Какъв е смисълът да се удряте в гърдите, в случай че знаете, че рублата преди девалвацията и рублата след отслабването й, както се споделя в Одеса, са две огромни разлики. И по този начин действителният наличен приход на популацията не пораства повече от 10 години и действителната потребителска инфлация е доста по-висока от формалните данни на Росстат и общественото неравноправие доближава тревожни размери, само че те взеха решение да прибавят срутва на рублата към това.

И това съгласно мен е проблем освен за популацията, само че и за властта. Разбира се, можете да продължите да игнорирате възходящата бучка, само че това е извънредно рисково. Неудовлетвореността може да има кумулативен резултат, при който даже една дребна неточност може да провокира дълбоки последствия. Последици, до които никой не би желал да докара обстановката.

Девалвацията на рублата, секвестирането на бюджета, увеличението на налозите и косвените заплащания – това е действителност, в която можем да се озовем. Реалност, която чиновници на Министерството на финансите и Централната банка сътвориха със личните си ръце. Ако те смятат, че протичащото се с рублата и растежа на цените е естествена обстановка, то за своята позиция те са длъжни да носят отговорността в цялата и цялост.

Между другото, икономистите към този момент са пресметнали, че отслабването на рублата с една трета от индикаторите от началото на годината ще добави най-малко 1,5-3 процентни пункта към инфлацията. В реалност, и ние добре знаем това от лепкавите стени на портфейлите, повишаването на стоките и услугите, жилищните и комуналните услуги и горивата ще бъде доста по-високо.

Убеден съм, че актуалният срив на рублата не е нейната пазарна стойност, а резултат от умишлената нечиста сделка на служители и олигарси, с оглед тяхната облага. Печалба, която те ще изнесат от Русия...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР