В Русия производството на алкохол се е увеличило със 17,3%.

...
В Русия производството на алкохол се е увеличило със 17,3%.
Коментари Харесай

В Русия производството на алкохол се е увеличило със 17,3%

В Русия производството на алкохол се е нараснало със 17,3%. През първото тримесечие на 2024 година производството на алкохол в Русия се е нараснало със 17,3% по отношение на същия интервал на предходната година, сочат данни на Rosalkogoltabakkontrol.
Производството на алкохол със наличие над 9%, в това число водка, се е нараснало с 8,5% до 23,548 милиона децилитра.

През този интервал е създадено повече вино от грозде,

в сравнение с през януари март предходната година (с 25,8%), общо 7,125 млн. декалитра. Лидери по растеж са производството на пенливи виновност, чието произвеждане нараства с 42,7% до 3,248 млн. декалитра, и плодови виновност: те са създадени с 53,8% повече, общо – 3,147 млн. декалитра.

По-рано стана известно, че вносът на вино продължи да пораства през 2024 година Но всичко ще се промени на 1 май, когато акцизите ще се утроят. В същото време нарастването на митата върху виното от недружелюбни страни през предходната година към този момент докара до повишение на цените: в магазините няма останали недружелюбни виновност по-евтини от 250 рубли, а цените на съветските виновност порастват дружно с вноса. Всичко това надали ще докара до увеличение на потреблението на вино – купувачите най-вероятно ще се насочат към бира или коктейли, считат специалистите.

Вносът на вино в Руската федерация през 2023 година се е нараснал с 4,4% спрямо предходната година, съгласно изчисленията на Luding Group. Вярно е, че растежът се следи през първата половина на 2023 година През втората половина на годината нарастването на митата върху виновност от недружелюбни страни от 12,5% ​​на 20% (но не по-малко от $1,5 на литър) и санкционните ограничавания доведоха до спад на вноса. Според Simple Group от август 2023 година по отношение на 2022 година вносът е намалял приблизително с една трета.

През 2024 година вносът на вино още веднъж се усили: от 1 май акцизът върху виното ще се увеличи от 34 рубли на 108 рубли за литър. Затова вносителите се пробват да внасят колкото е допустимо повече на остарели цени, настояват участници на пазара, интервюирани от „ Российская газета “.

Източник: Российская газета /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР