В Русия е създадена първата лаборатория за изследване на идеите

...
В Русия е създадена първата лаборатория за изследване на идеите
Коментари Харесай

Културна революция: В Русия ще изучават идеите на Си Цзинпин

В Русия е основана първата лаборатория за проучване на концепциите на китайския президент Си Цзинпин, написа съветският в. " Комерсант ".

Лабораторията е основана въз основата на Института за Китай и модерна Азия на Руската академия на науките (ИКСА РАН). Това е първият сходен теоретичен център отвън Китай.

Кирил Бабаев, шеф на ИКСА РАН, е споделил пред китайската организация Синхуа, че въз основа на резултатите от работата на лабораторията през 2025 година „ би трябвало да бъде оповестена огромна научна монография, която ще запознае съветските читатели, в това число представители на съветските управляващи, с концепциите на Си Цзинпин и тяхното значение за развиването на Китай. ” И, несъмнено, за руско-китайските връзки ”.

Бабаев е отбелязал, че съветското държавно управление би трябвало добре да разбере „ каква е идеологическата основа за развиването на сегашен Китай “.

Според шефа на ИКСА РАН Русия осъзнава, че концепциите на Си дефинират политиката на Китай в доста области.

„ Разбираме също, че това е политика, която ще продължи не една или две години, а доста повече. Съответно това ще дефинира активността на Китай за дълъг интервал от време “, е споделил Бабаев.

Изследванията на лабораторията ще се съсредоточат върху концепциите на Си в стопанската система, външната и вътрешната политика, обществената политика, културата, изкуството и идеологията. Лабораторията ще би трябвало да откри контакти с китайски научни центрове, да организира няколко взаимни конференции и кръгли маси.

В работата ще вземат присъединяване освен учени от Института за Китай и модерна Азия на Руската академия на науките, само че и представители на други структури. По-специално - на Националния проучвателен институт по международна стопанска система и интернационалните връзки,  " Е. М. Примаков " в Руската академия на науките и Висшето учебно заведение по стопанска система.

Междувременно украинската осведомителна организация УНИАН заяви, че президентът Володимир Зеленски е подписал закон, който не разрешава вноса в страната на книги от Русия и Беларус.

Зеленски сподели, че текстът на закона е бил изпратен в институциите на Европейския съюз за спомагателна оценка за това дали неговите клаузи могат да повлияят върху отговорностите, поети от Украйна за отбрана на правата на малцинствата, в частност - на езиковите малцинства.

Украйна подаде молба за участие в Европейски Съюз предходната година, малко измежду съветското навлизане.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР