В Русия бе взето решение да изграждането на нов град,

...
В Русия бе взето решение да изграждането на нов град,
Коментари Харесай

Строят нов град от нулата с име Спутник

В Русия бе взето решение да построяването на нов град, заяви през днешния ден съветското министерство за развиването на Далечния изток и Арктика. Плановете плануват градът с името Спутник да бъде издигнат на 30 километра от Владивосток, относително покрай китайската граница. Новият град ще бъде индустриален център, който един ден ще бъде населяван от 300 000 души.

Спутник, което на съветски значи сателит, беше името на първия неестествен сателит на Земята, който беше изведен в космоса от Съветския съюз през 1957 година Тогава това породи безпокойството на Съединени американски щати в разгара на галактическата конкуренция по време на Студената война.

Миналото лято Русия стана първата страна, която пусна ваксина против КОВИД-19, наречена " Спутник V " в чест на успеха си в галактическата конкуренция. Ваксината към този момент е утвърдена в към 70 страни.

Споразумението за построяването на новия град последва предложение на министъра на защитата Сергей Шойгу за построяването на няколко нови градове в Източен Сибир, което ще направи отдалечения район по-привлекателен за руснаците.

Въпреки това руснаците са от ден на ден привлечени от столицата Москва, която има по-добра инфраструктура от всички останали градове в Русия и предлага доста повече благоприятни условия за намиране на работа.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР