В Русе 138-ата годишнина от Съединението на България бе отбелязана

...
В Русе 138-ата годишнина от Съединението на България бе отбелязана
Коментари Харесай

Честваме 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия

В Русе 138-ата годишнина от Съединението на България бе маркирана с гала пред Паметника на починалите в Сръбско-българската война.

„ Различия постоянно е имало, само че най-важното е да определим коя е нашата заварка. Огледайте се - ние имаме най-силния мотор – родният ни дом Русе. България. Можем да създадем по този начин, че съединението на българите да не е дата в календара, а всекидневие “, обърна се към русенци кметът Пенчо Милков.

Слова за паметната дата произнесоха още регионалният шеф Данаил Ковачев и ръководителят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев. Сред формалните посетители на събитието бяха ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев, началникът на РУО доктор Росица Георгиева, народни представители, ръководители на институции, както и представители на Община Гюргево и Окръжен съвет Гюргево.

Под звуците на маршове в осъществяване на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев почетният часовой посрещна жителите. Строен бе и XIII Младежки гвардейски отряд към Общинския юношески дом.



Служение в чест на историческото събитие направиха Н.В.Пр. Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия. Десетки жители, представители на политически сили и възпитаници поставиха цветя и се поклониха пред паметта на починалите герои.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР