В Рурската област 1,3 милиона души живеят в бедностПрез 2021

...
В Рурската област 1,3 милиона души живеят в бедностПрез 2021
Коментари Харесай

Всеки пети човек е засегнат от бедността в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия

В Рурската област 1,3 милиона души живеят в беднотия

През 2021 година в западната немска провинция Северен Рейн-Вестфалия всеки пети човек е бил обиден от беднотия, показва отчет за казуса, оповестен от Paritätische Wohlfahrtsverband (PWV) - асоциация от самостоятелни обществени организации, институции и групи, заяви телевизия Ве Де Ер, представена от Българска телеграфна агенция.

" Нямах ледник в продължение на година и половина, тъй като нямах пари за подмяната му ", " сега разходвам доста повече пари за храна, в сравнение с е планувано в общоприетата ставка, и все пак съвсем не мога да хапвам зеленчуци или плодове " - това са цитати от живеещи в беднотия хора, които са били интервюирани по време на проучването.

Пандемията от ковид и инфлацията са измежду аргументите, заради които от ден на ден хора в Германия живеят в беднотия. В Северен Рейн - Вестфалия делът им е 19,2%, което е над междинното за страната равнище. Това е най-високата стойност, измервана в миналото от PWV.

В Рурската област 1,3 милиона души живеят в беднотия

Равнището на беднотия е най-ниско в Мюнстер - 15 %. В Падерборн и Аахен този дял е 19 на 100. В Рурската област нивото на беднотия е изключително високо. В Дортмунд, Бохум, Хаген, Дуисбург и Есен то е към 22%. Със своите над 5 милиона поданици Рурската област е най-голямата агломерация в Германия - там 1,3 милиона души живеят в беднотия.

Особено огромен брой от тях получават помощи по програмата за обществени помощи и обезпечаване за безработица " Харц 4 " (Hartz IV). По-конкретно в градове като Дуисбург, Есен и Херне този дял е над 18%. В Гелзенкирхен всеки четвърти човек живее на помощи по програмата " Харц 4 ".

В беднотия живеят най-вече възрастни хора, пенсионери. Равнището на беднотия е 18,2 % и е по-високо от всеки път. Жените са изключително наранени.

Счита се, че хората са наранени от беднотия, в случай че не разполагат с повече от 15 000 евро годишно, ако живеят сами. За фамилиите с две деца границата е 31 500 евро.

По време на пандемията пакетите за помощ, предоставяни от федералното държавно управление, са подпомагали най-вече хората на трудов контракт и самонаетите. Това е предотвратило повишаването на бедността измежду работещите.

Според отчета стратегиите за облекчение на последствията от инфлацията се разпределят според от приходите. Тоест колкото повече печели човек, толкоз по-голяма помощ получава. Следователно това може да усили още повече разликата сред бедните и богатите семейства, показва Ве Де Ер.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР