В РУМВР-Троян е образувано досъдебно производство за извършени кражби от

...
В РУМВР-Троян е образувано досъдебно производство за извършени кражби от
Коментари Харесай

Съдят двама обвиняеми за извършени кражби от църкви в община Априлци

В РУМВР-Троян е формирано досъдебно произвеждане за осъществени обири от църкви в гр. Априлци и с. Гумощник, община Априлци.

На 28.10.2022 година при опит за кражба в черква в с. Гумощник са били арестувани две лица – 44-годишен мъж от гр. Плевен и 26-годишен мъж от гр. Павликени. Извършителите възнамерявали да откраднат кутия с пари от дарения и от продадени свещи, в която се съдържали малко над 2200 лева

Същите лица са направили взломни обири и в две църкви в гр. Априлци, като предмет на посягане са били също кутии с пари от дарения. Към момента се открива размера на отнетите пари. 

44-годишният причинител е рецидивист, като все още на осъществяване на кражбите е бил с прекратено осъществяване на наказване „ отнемане от независимост “.

Задържането на причинителите е вследствие на взаимна интервенция на Групово дело „ Национална полиция “ и на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в София, Плевен, Ловеч и Габрово по отношение на осъществени голям брой взломни обири от църкви.

При обиска на арестуваните са открити наркотични субстанции.

Извършителите са привлечени като обвинени и са арестувани от наблюдаващия прокурор за период от 72 часа. В районния съд в гр. Троян е импортирано в искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Ловеч, ТО-Троян.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР