В рубриката на Сутрешния блок на БНТ1 - Арт посоки,

...
В рубриката на Сутрешния блок на БНТ1 - Арт посоки,
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Арт акцентите на седмицата

В рубриката на Сутрешния блок на БНТ1 - " Арт направления ", Галя Крайчовска събра най-интересното от културната стратегия.

Актрисата Йонка Илиева посвети новата си поетична книга на всички летели най-малко един път. „ Оставаме в крилата ” ще бъде показана на 17 май на сцена Апостол Карамитев в Народния спектакъл.

„ Формулата на Тео “ набира нови и нови съидейници. Филмът на Николай Василев ще има специфични прожекции.

На 15 май е в кино Люмиер, на 20-ти в Одеон, след това потегля към Фестивалния център във Варна, Лъки -Пловдив и Дом на киното.

Огромен е ползата към историята на учителя Теодосий Теодосиев, който се е отдал на задачата да основава гении в региона на физиката. Учениците му обират медалите на олимпиади, а университети като Харвард и Принстън се състезават за тях. Примерът на „ златния физик на България ” дава вяра, че положителното е заразно. Филмът разтваря вратите към ключа за положителното обучение и неповторимия способ за образуване на силов разсъдък.

„ Тара-ра-бумбия “ приласкава младия спектакъл. До 21 май благоевградския спектакъл „ Никола Вапцаров ” е хазаин на фестивала. Програмата отбелязва и 100 годишнината на благоевградския спектакъл.

„ Европейски кино за учащи ” продължава в обичайния понеделник с екранна история за един талантлив художник и връзката му с вечността.

„ Ван Гог: пред портите на вечността ” пленява с метода, по който ни кара да усетим светлината в света на гениалния художник..Филмът на Джулиън Шнабел съчетава чувственото, прочувственото и духовното и значими обстоятелства от живота на Винсент Ван Гог. Сърцето на този удивителен филм е мощното осъществяване на Уилям Дефо, с номинация за „ Оскар “, като спорния Винсент, обвързван с вечността.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР