В Рим бяха раздадени годишните италиански филмови награди Давид на

...
В Рим бяха раздадени годишните италиански филмови награди Давид на
Коментари Харесай

В Италия раздадоха годишните филмови награди „Давид на Донатело”

В Рим бяха раздадени годишните италиански кино награди „ Давид на Донатело ”. Събитието е  66-то подред. Като телевизионно шоу и поради ограниченията за сигурност, то се организира по едно и също време  в римската опера и в театралното студио в Рим  на публичната телевизия РАИ.

 С  „ Давид на Донатело ” победи филмът за художника Антонио Лигабуе “Volevo nascondermi „ (Исках да се скрия) на режисьора Джорджо Дирити. Лентата имаше 15 номинации и завоюва седем от тях, на първо място за най-хубав филм, за постановка и за актьорското осъществяване в ролята на художника на Елио Джермано – за него 4-и „ Давид на Донатело ” за най-хубав артист.

Преди година, той бе отличен за тази своя интерпретация със Сребърна мечка на кинофестивала в Берлин.

За най-хубава актриса, „ Давид на Донатело ” получи 86 годишната София Лорен за ролята си във кино лентата La vita davanti a se ( Живот пред себе си).

Документалният филм за футболиста Франческо Тоти Mi chiamo Francesco Totti  ( Казвам се Франческо Тоти) победи в категорията си.

Куриоз е, че петте заглавия в номинацията за най-хубав филм са копродуцирани от филмовата марка на публичната телевизия РАИ.

Преди церемонията по награждаването, номинираните за „ Давид на Донатело ” бяха признати от президента на Италия Серджо Матарела.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР