В резултат от питане на общинския съветник от БСП Петко

...
В резултат от питане на общинския съветник от БСП Петко
Коментари Харесай

БСП накара Фандъкова да реставрира историческа къща

В резултат от запитване на общинския консултант от Българска социалистическа партия Петко Димитров, кметът Фандъкова персонално се ангажира с възобновяване на къщата на Райна Княгиня.

По думите й, в случай че до края на годината не бъдат набрани, посредством дарения, средствата за ремонта, в бюджета на Столична община за 2021 г. да бъде очакван нужният финансов запас за реставрацията на дома на героинята от Априлското въстание и превръщането му в музей.

Питането на най-младия общински консултант в София бе провокирано от обстоятелството, че от февруари 2019 година има издаденото позволение за градеж и решение на СОС от юли същата година, с което е признато финансиране под формата на подаяние – труд и услуги от Института на свободните откриватели „ Хистореон “ с планирана стойност 402 038.25 лева

Преди месец Димитров насочи към кмета на София 5 въпроса по тематиката: На какъв стадий е осъществяването на контракта с донора? Дали и по какъв начин се извършват клаузите по този контракт?

Каква организация е основана за реализиране дейностите по контрола върху осъществяването на строително-монтажните работи? Кога ще приключи реставрацията? Кога ще бъде открит музея на Райна Княгиня и на акушерството?

От отговора на Йорданка Фандъкова излиза наяве, че към момента не са набирани средствата от ИСИХ, а досега е постъпило единствено едно подаяние от Фондация „ Въздигане “. Не се загатва в какъв размер е то.

В умозаключение кметът на София написа, че „ Столична община има подготвеност да извърши възобновяване на къщата на Райна Княгиня за своя сметка “.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР