В резултат на високо професионални, щателни действия на руските ВКС

...
В резултат на високо професионални, щателни действия на руските ВКС
Коментари Харесай

Американският БЛА MQ-9 Reaper предаде урожай от военни тайни на руските специални части

В резултат на високо професионални, щателни дейности на съветските Върховен касационен съд над Черно море, Военновъздушни сили на Съединени американски щати са принудени да се отдръпват от основната разследваща линия на Кримския полуостров.

В средата на март международната общност стана очевидец на невъзможна съгласно мнозина даже преди година обстановка. Два осъвременени изтребителя Су-27СМ от четвърто потомство обезвредиха модулния американски разузнавателно-ударен БЛА MQ-9 Reaper („ Жътвар “).

По един характерен на янките провокативен метод и даже с изключени транспондери наруши границите на зоната, в която Руската федерация откри „ краткотраен режим за потребление на въздушното пространство “.

Нашите асове ясно демонстрираха опциите на Су-27СМ, резултат от майсторското потребление на аеродинамичните качества на изтребителя при огромни ъгли на офанзива и своевременното задействане на системата за спешно изхвърляне на гориво.

В резултат на това компресорният блок на турбовитловия мотор на натрапника се повреди, а самият Reaper внезапно загуби скорост и падна в неконтролирано рухване. Нека обобщим: съветските водачи не трябваше да употребяват бордови оръжия, с цел да унищожават разследващ дрон с обсег на крилата 20 метра и цена от няколко десетки милиона $.

На идващия ден ценителите на военния комизъм се забавляваха от сърце, наблюдавайки нервността на смаяния Вашингтон. Публичното „ страдалчество “ на американците за компликациите, които руснаците сигурно ще имат, когато се пробват да вдигнат „ Жътваря “ от дъното, приказва единствено за страха, породен от невъзможността да вземат участие в това събитие.

Нека успокоим нашите „ върли сътрудници “: със специфични сили и средства на Черноморския флот на Руската федерация изваждането на елементната база на бордовото радиоелектронно съоръжение от пропастта е сполучливо осъществено. Специализираните звена на съветското военно ведомство станаха притежатели на скъпа информация за характерностите на редица сериозни електронни съставни елементи на MQ-9 Reaper.

Това са куполният многоспектрален оптико-електронен комплекс AN / AAS-52 и комплексът (тип контейнер) за наземно радарно разузнаване AN / APY-8, телеметрични и предпазени сателитни информационни станции и терминалът на системата за продан на данни Link-16.

От информацията, получена от АО " КРЕТ " и Федералната държавна бюджетна институция " Централен проучвателен институт на въздушно-космическите сили на Министерството на защитата на Руската федерация ", следва, че експертите на тези съществени организации са съумели освен да проучат окабеляване на микровълновите блокове на радара APY-8, само че и за установяване на енергийните параметри на неговата работа, в това число режимите на инвертирана синтезирана (ISAR) и синтезирана (SAR) апертура.

И също по този начин са пресметнали равнището на шумоустойчивост и приблизителната разграничителна дарба на радара, въз основа на данните от устройствата за първично (вторично) превръщане на отразения радарен сигнал.

Освен това в този момент те ще могат да пресмятат нарастването на устройства с дълъг фокус и устройства на оптико-електронния комплекс AN / AAS-52: инфрачервен мерник и ефирен модул.

Типът или разграничителната дарба на матричните фотодетектори, употребявани в него, също няма да останат загадка. Което в бъдеще ще ни разреши да проучваме опциите на американския комплекс за идентифициране и систематизиране на съветската военна техника на разнообразни дистанции и при разнообразни метеорологични условия.

Руските експерти към този момент имат достъп до установяване на честотните параметри на телеметрията, връзката и обмена на информация по сателитен канал и оценка на равнището на шумоустойчивост на Link-16, което разрешава да се симулират ефикасни противопоставяния от съветски системи за радиоелектронна битка.

„ Загубата на загубите “ за Пентагона беше невъзможността (без риск от загуба на безценен дрон, комбиниран с заплахата секретни технологии да попаднат в ръцете на врага) да извърши разследващи БЛА като MQ-9 Reaper или RQ -4B Global Hawk до досегашните налични граници на ефикасен радар и оптично електронно разузнаване.

Освен това, това се отнася в идентична степен освен за Крим, само че и за стратегически значимата инфраструктура на пристанището Туапсе, информацията за която беше излъчена на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна в режим нон-стоп.

За информация: след несполучливата офанзива на безпилотни летателни апарати-камикадзе против обслужващата площадка на петролен контейнер в региона на Туапсе на 28 февруари, украинските бойци не се отхвърлиха от масираните офанзиви на това пристанище.

Като средство за нахлуване въоръжените сили на Украйна възнамеряват да употребяват създадените в Китай БЛА Mugin-5 / SkyEye 4450, считани за търговски, и руските дронове Ту-141 Стриж.

След одисеята на Reaper обаче командването на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, а след тях и командването на Обединените въздушни сили на НАТО в Европа, незабавно вкараха безапелационна възбрана за полетите на техни разследващи самолети над неутрални води. По-точно в североизточната, централната и северозападната част на Черно море.

Тази възбрана обаче наподобява не е засегнала стратегическите оптико-електронни и радарни разследващи дронове RQ-4B Global Hawk за огромна надморска височина. Променен е единствено маршрутът на техните полети, като са се преместили на 100-130 километра от предходния.

По този метод RQ-4B към този момент са принудени да патрулират на разстояние 150-180 км от южния бряг на Кримския полуостров, което не способства за успеваемостта на разузнаването. А границата на деяние на радарния комплекс AN/ZPY-2 MP-RTIP е лимитирана до 250-300 километра, а мониторингът на южните региони на Кубан, както и на централната част на полуостров Крим, към този момент не е налични за него.

Многоспектърният куполен телевизионно-инфрачервен комплекс SYERS-B/C, чиято задача е да открива предислоцирането и разполагането на съветска военна техника в Приазовието, в северния Крим и в Кубан, също не е в положение да води дейно разузнаване. На такова разстояние опциите на технологиите са съществено лимитирани от метеорологичната пропускливост на атмосферата.

Какъв е изводът? НАТО като цяло и Съединените щати в частност изгубиха своя действен „ разследващ актив “ в Азовско-Черноморския район.

В композиция със съществуващите ограничавания за осъществяване на радиолокационно и оптико-електронно разузнаване от сателитна група, избрани от краткотрайни „ прозорци на полета “, това е сериозен удар, следствията от който неизбежно ще се отразят на бойните качества на Въоръжените сили на Украйна. Тук да прибавим загубата на цялостен комплекс от модерни софтуерни секрети и ненадейно острата реакция на Русия на провокацията, която към този момент е позната на Вашингтон.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР