В резултат на вътрешно и външнополитически събития и скандали през

...
В резултат на вътрешно и външнополитически събития и скандали през
Коментари Харесай

Румен Петков: Водната връзка София-Перник ще оскъпи водата в общината

В резултат на вътрешно и външнополитически събития и кавги през последните седмици, казусът на Перник и водоснабдяването там остана на назад във времето, разяснява пред медиите ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков, който акцентира, че построяването на водната връзка София-Перник, за която към този момент са изхарчени 27 милиона, няма да реши въпроса с водоснабдяването на общината и тя ще остане на режим. Важно е, добави той, да се направи експертна оценка на цената на водата, която ще стига до Перник по новото трасе, а тя ще включва всички такси на „ Софийска вода ", в това число преносните.
„ По оценка на Политическа партия АБВ, перничани не са наясно с ценообразуването и изненадата, която ги чака. Затова сме упълномощили на нашите общински съветници в Перник, по силата на пълномощията им, да изискат от ВиК-Перник и от градоначалника оценка и да осведомят пернишката общност за цената на водата. Защото това, което се прави, огромна част от жителите на Перник няма да могат да го понесат в чисто финансов проект ".
Петков напомни позицията и настояването на Политическа партия АБВ за доизграждането на язовир „ Раянци " край Земен, като трайно решение, което да обезпечи питейна вода за общините Перник, Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци. оборудването е проектирано през 80-те години на предишния век като главен водоизточник за облекчаване потребностите на питейно-промишленото водоснабдяване и би осигурявало водоснабдяване на 28 обитаеми места и то с едни от най-чистите води в България - тези на р. Ерма и р. Треклянска. Строителните работи са почнали и до 1992 година, когато са прекъснати заради липса на пари.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР