В резултат на валежите днес ще има повишения на речните

...
В резултат на валежите днес ще има повишения на речните
Коментари Харесай

Има повишение на речните нива

В резултат на преваляванията през днешния ден ще има покачвания на речните равнища, оповестиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) на уеб страницата си.

По-значителни ще са покачванията във водосборите на реките западно от река Русенски Лом; на южните черноморски реки, във водосборите на реките южно от този на река Средецка, включително; във водосбора на река Марица, основно на родопските притоци и в междинното и долното течение на главната река.

На 6-и и 7 септември речните равнища ще се намаляват. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, оповестиха още от Министерство на околната среда и водите. 

Системата за ръководство на водите в басейна на река Искър ще прави оценка риска от наводнения и засушаване, обявиха от министерството вчера. Три милиона от жителите на страната, живеещи в осем общини по поречието на река Искър, ще имат свободен достъп до настояща информация за положението на водното равнище и размер, и ще бъдат предупреждавани при опасност от наводнения или дефицит на вода.

Системата ще послужи като модел за надграждане и внедряване на Национална система за ръководство на водите в действително време за останалите 12 поречия в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР