В резултат на валежи днес ще има краткотрайни повишения на

...
В резултат на валежи днес ще има краткотрайни повишения на
Коментари Харесай

Очаква се повишение на речните нива заради валежите

В резултат на превалявания през днешния ден ще има краткотрайни покачвания на речните равнища, като по-съществени те ще са в планинските елементи от Дунавски басейн, във водосборите на реките северно от Бургас, в планинските притоци на р. Марица и във водосбора на р. Тунджа. Това се показва на уеб страницата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Утре речните равнища ще се намаляват или ще останат без основни промени, като вследствие на оттичане ще има незначителни покачвания в долните течения на р. Марица, р. Тунджа и в долните течения на главните реки на Западнобеломорски басейн. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, показват също от Министерство на околната среда и водите, добавя 24 часа.

Според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) времето през днешния ден ще бъде прохладно с сдържан и мощен югозападен вятър. През по-голямата част от деня облачността ще е забележителна и на доста места ще има превалявания от дъжд, в планинските региони от Западна България - обилни по количество. Максималните температури към момента ще са високи, най-вече сред 14° и 19°, в София - към 15°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР