В резултат на свлачище в централната част на Венецуела загинаха

...
В резултат на свлачище в централната част на Венецуела загинаха
Коментари Харесай

22-ма загинали и над 50 изчезнали при свлачище във Венецуела

В резултат на свлачище в централната част на Венецуела починаха минимум 22-ма души, а повече от 50 се считат за изчезнали, откакто проливни дъждове провокираха преливане на река, заяви вицепрезидентът Делси Родригес.

" Има обилни вреди и човешки жертви: до момента към този момент открихме 22 починали, има и повече от 52 души, които се водят за изчезнали. Работим за откриването на тези хора ", съобщи Родригес пред локални медии на мястото на случая в град Лас Техериас.

Журналистите на Агенция Франс Прес видяха разрушени къщи и предприятия и изкоренени дървета по улиците, които бяха покрити с тиня и парчета.

Около хиляда души са се присъединили в избавителните действия, съобщи пред Агенция Франс Прес министърът на вътрешните работи и правораздаването Ремихио Себалос Ичасо, който дсойде на мястото на нещастието.

" Селото е изгубено. Лас Техериас е изгубено ", съобщи пред Агенция Франс Прес 55-годишната жителка Кармен Мелендес, която е живяла през целия си живот в градчето на 50 км от столицата Каракас.

Свлачището, породено от най-голямото речно наводняване в региона от 30 години насам, е най-тежкото до момента през тази година във Венецуела, която през последните месеци означи исторически равнища на проливни дъждове.

През 1999 година големи свлачища убиха към 10 000 души в щата Варгас, северно от Каракас./БГНЕС

Каракас / Венецуела
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР