В резултат на съвместни действия, предприети от служители на сектор

...
В резултат на съвместни действия, предприети от служители на сектор
Коментари Харесай

Задържаха 16-годишен с 76 000 лв. от телефонна измама

В резултат на взаимни дейности, подхванати от чиновници на бранш „ Измами “ към Групово дело „ Национална полиция “, ОДМВР - Търговище и ОДМВР-Велико Търново, на 19 януари в Търговище е арестуван участник в телефонна машинация за крупна сума.

В същия ден 66-годишна жена от Търговище получила позвъняване на стационарния телефон в службата си от мъж, показал се за полицейски чиновник. Той ѝ обяснил, че в случай че даде наличните си пари на причинители на машинация, които евентуално ще ѝ позвънят, ще помогне на полицията да ги задържи. Уверил я, че незабавно по-късно сумата ще ѝ бъде върната. Вярвайки, че оказва помощ, дамата изтеглила от сметката си в банка 76 000 лева, сложила ги в найлонов плик и ги оставила на указаното в телефонен диалог място - в непосредствена непосредственост до кошче за боклук на детска площадка в междублоково пространство в централната част на града.

Пенсионер даде 100 хиляди лева на измамници, гняв го е

Пенсионер даде 100 000 лв. на телефонни измамници

Около 15 ч., директно след прибиране на плика с парите, служителите на реда задържали юноша, макар опита му да избяга.

Установена е самоличността му - 16-годишен от Търговище, с регистрация за опиати. Наложена му е полицейска мярка за период до 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 209 от Наказателния кодекс.

Работата по документиране на закононарушението продължава под управлението на прокурор от Районната прокуратура - Търговище. Проверява се съпричастността на арестувания към още една машинация, осъществена още веднъж в Търговище - при започване на този месец по същия сюжет е била въведена в подвеждане 77-годишна самотно живееща жена от града. Тогава тя хвърлила през терасата на жилището си 1600 лева

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР