В резултат на отличната работа на служители на Митница Бургас,

...
В резултат на отличната работа на служители на Митница Бургас,
Коментари Харесай

Турчин не декларира 267 000 лева, задържаха го

В резултат на отличната работа на чиновници на Митница Бургас, Районна прокуратура – Елхово задържа за период до 72 часа турския жител Али К.

Той е упрекнат за това, че на 23.12.2018г. към 18.20 часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт Елхово от Република България за Република Турция на трасето за обработка на изходящи леки коли и рейсове -посредством лек автомобил марка „ Фолксваген “, не е извършил задължението за обявление пред митническите органи на Р.България на парични средства – сумата от 136 600 евро, равняваща се на 267 166лв., за преместване на паричните средства през границата на страната с Р.Турция, която е външна граница за Европейски Съюз, с което нарушил Валутния закон, като цената на предмета на закононарушението е в изключително огромни размери – закононарушение по чл.251 ал.І от Наказателен кодекс.

За това съзнателно закононарушение е планувано наказване „ отнемане от независимост “ до 5г. или „ санкция “ в размер на една пета от цената на предмета на закононарушението и лишаване на същия в интерес на страната.

Предстои Районна прокуратура – Елхово да внесе в съда искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на обвинения.

Разследването по делото се организира от проверяващ митнически контрольор при Агенция „ Митници “, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР