В резолюция, приета от депутатите в Страсбург, Международният наказателен съд

...
В резолюция, приета от депутатите в Страсбург, Международният наказателен съд
Коментари Харесай

ЕП иска международна заповед за арест на Лукашенко

В резолюция, призната от депутатите в Страсбург, Международният углавен съд се приканва да издаде заповед за арест на беларуския водач Александър Лукашенко , оповестява " Евронюз ".

Европейският парламент упрекна беларуския водач Александър Лукашенко в съучастничество с съветския президент Владимир Путин в осъществяването на военни закононарушения в Украйна .

Лукашенко, както се твърди, е разрешил " неоправданата нападателна война на Русия " и затова носи директна отговорност " за разрушенията и вредите, породени на Украйна.
 Международният углавен съд издаде заповед за арест на Путин Обновена
Международният углавен съд издаде заповед за арест на Путин

Руският водач е упрекнат във военни закононарушения в Украйна

В настрана обвиняване Екологичен потенциал също по този начин упреква Беларус, че играе  от територии, краткотрайно окупирани от съветски войски.

В него се показва съветският комисар по въпросите на децата Мария Лвова-Белова , която към този момент е търсена от МНС за нелегално прекачване на украински деца в Русия.

Тази резолюция назова Беларус " страна спътник на Русия " и затова приканва за използване на " огледални " наказания против Беларус , сходни на тези, прилагани от Европейски Съюз против Русия.

В него се показва, че Минск и Москва би трябвало да бъдат добавени към листата на Европейския съюз със страни, които са изложени на " висок риск " от финансови нередности и спонсориране на тероризъм , като се прибавя, че на съветски и беларуски спортисти би трябвало да бъде неразрешено да се състезават в интернационалните надпревари .

Документът упреква беларуските управляващи в " поощряване на тирада на омразата, дезинформация и агитация , отразяващи войнствената изразителност на Москва ", както и в даване на муниции и военно съоръжение на Русия и образование на съветски войски и сили на групата Вагнер в Беларус.
 Обвиниха Беларус в съучастничество на депортирането на деца от Украйна
Обвиниха Беларус в съучастничество на депортирането на деца от Украйна

Опозиционери сочат Лукашенко като уредник на преместването им
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР