В решението на Министерски съвет ясно е записано, че трябва

...
В решението на Министерски съвет ясно е записано, че трябва
Коментари Харесай

Василев: Те са идентифицирани като контролирани

В решението на Министерски съвет ясно е записано, че би трябвало да се разпознават всички юридически лица, които се управляват от трите физически или от 64-те юридически лица в листата на OFAC. Тези спомагателни юридически лица са разпознати като следени, т.е. с над 50% от съответните физически лица ", изясни на брифинг служебният министър на финансите Асен Василев.



"Дадени са инструкции всички предприятия, които са с над 50% държавно присъединяване, да огледат съществуващите контракти и взаимовръзки. Все още нямаме противоположна връзка... Продължава работата за решението на Министерски съвет, обвързвано с други лица, които са били в управителни, контролни органи или са били съдружници и не престават да имат връзка с въпросните лица ", разяснява още Асен Василев.

На въпрос дали би имало юридически проблем

при използване ограниченията на държавно управление, да вземем за пример да се стигне до там страната да не заплати дотация на партията на Васил Божков "Българско лято ", в случай че вземе 1% от гласовете на изборите, министърът отговори:

"Ще има парламент, който ще може да вземе решение и да попълни българското законодателство. Ние сме взели извънредно тясно решение. По-тясно от дефиницията на свързани лица в Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, по-тясно и от дефиницията на свързани лица в КОНПИ. Причината за това е в действителност да се ограничи кръгът и резултатът върху държавните сдружения. В Закона за публичните поръчки има доста ясно изключение, в случай че една социална поръчка би нанесла вреда или би заплашила икономическата и националната сигурност на страната, това лице може да бъде изключено по допустимост. ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР