В решението Елеонора Митрофанова да не бъде поканена на първата

...
В решението Елеонора Митрофанова да не бъде поканена на първата
Коментари Харесай

МВнР: В решението Митрофанова да не е поканена в НС има реципрочност

В решението Елеонора Митрофанова да не бъде поканена на първата сесия на 48-ото Народно заседание има взаимност, българският дипломат в Москва също не получава предложения.

Това разяснява на брифинг служебният министър на външните работи Николай Милков, който удостовери, че застава зад мнението, изпратено от секретаря на Министерство на външните работи към Народното събрание по отношение на наличието на посланиците на Русия и Беларус.

По думите му тази заран във ведомството е постъпило предписание от администрацията на Народното събрание да не се изпращат предложения към дипломатическите представители на двете страни.

Той изясни, че все още няма публична информация от Русия към България, обвързвана с гърмежа на Кримския мост, а единствено внушения от медиите, които не провокират нужда от реакция на българските управляващи.

Милков обърна внимание, че всички европейски страни резервират дипломатическото си наличие в Киев. По думите му при обновените удари против украинската столица се е наложило нашите дипломати и фамилиите им да нощуват в посолството и да излизат на открито единствено по двойки.

За участието на Украйна в НАТО, Милков напомни, че България е изразила поддръжка за присъединението на страната още през 2008 година и я е препотвърдила тази година, само че въпросът е по каква форма това ще се случи.

По отношение на провокациите при откриването на българския културен клуб „ Цар БорисIII “ в Охрид, Милков съобщи, че това е неприемливо държание. Според него опитът за нарушаването на правата на българите там е несъответстващ с европейската интеграция на Скопие и рискува да забави този развой.

Милков регистрира като позитивно това, че македонското Министерство на външните работи е осъдило провокациите и нападението в българския клуб. По думите му работата на историческата комисия остава блокирана в Средновековието.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР