В решение, което предизвика остри реакции сред членовете на партийното

...
В решение, което предизвика остри реакции сред членовете на партийното
Коментари Харесай

Конфликт на интереси в Пловдив: Общинският съвет блокира прозрачността на „Екобус“

В решение, което провокира остри реакции измежду членовете на партийното обединяване ПП-ДБ, Общинският съвет на Пловдив отхвърли да одобри предложение за постоянна отчетност от шефа на общинското дружество „ Екобус “ . Тази стъпка беше възприета като липса на поддръжка за развиването на общинското дружество, което е основно за подобрението на градския превоз в Пловдив.

Предложението на ПП-ДБ включваше условието за постоянни доклади от шефа на „ Екобус “ , целящи да подсигуряват бистрота и отчетност пред Общинския съвет. Въпреки това огромна част от съветниците от други политически групи, в това число ГЕРБ, Възраждане, Има Такъв Народ, половината от „ Съединени за Пловдив “ и един представител на Българска социалистическа партия, гласоподаваха срещу самодейността.

Адвокат Веселина Александрова от ПП-ДБ разяснява, че решението на Общински съвет е еднакво на липса на интерес към развиването на „ Екобус “ и отвращение за съдействие към неговия триумф. Тя изрази опасения, че това гласоподаване може да има за цел запазването на статус кво и ползите на частните превозвачи в града, за сметка на подобряването на общинския превоз.

В отговор на отхвърленото предложение ПП-ДБ разгласи, че ще показа още веднъж своята самодейност пред Общинския съвет, като ще се стремят да обяснят по-детайлно нейната същина и преимуществата, които ще донесе за градския превоз в Пловдив. Представителите на партията показаха убеденост, че в случай че предлагането бъде отхвърлено още веднъж, това ще удостовери неналичието на предпочитание за развиване на общинския превоз и желанието към съществуващата система, доминирана от частни превозвачи.

Този случай акцентира възходящото напрежение сред другите политически сили в Общинския съвет-Пловдив и техните визии за бъдещето на градския превоз. Ситуацията оставя отворен въпросът за това по какъв начин ще се развива транспортната система в един от най-големите български градове и дали ползите на жителите ще бъдат сложени на напред във времето.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР