В Ректората на Югозападния университет Неофит Рилски - Благоевград не

...
В Ректората на Югозападния университет Неофит Рилски - Благоевград не
Коментари Харесай

ЮЗУ не е получил от МОН доклада за нарушения

В Ректората на Югозападния университет " Неофит Рилски " - Благоевград не е получен отчета на Министерството на образованието и науката, в който са установени редица нарушавания след осъществената инспекция в Правно-историческия факултет.

Това обявиха от управлението на висшето учебно заведение, съобщи БНР.

Министерството на образованието започна мащабна инспекция в Правния факултет след сигнал от бившия преподавател доцент Стефан Дечев за редовно подправяне на подписи и протоколи с нанесени оценки от изпити, които не са провеждани. Независимо следствие по сигнала стартира и прокуратурата.  

Проверката започва при започване на декември, а резултатите, които удостоверяват описаното в сигнала, бяха оповестени през вчерашния ден на уеб страницата на министерството.

От ректората на висшето учебно заведение заявиха за БНР, че не са получили доклада и че ще създадат изказване, откакто се запознаят с него. Според управлението на ЮЗУ е неточно резултатите от инспекцията да се разгласяват на уеб страницата на министерството, без да се даде възможност на университетското управление да се отбрани или да оспори част от констатациите.  

Странно, съгласно тях, е и това, че отчетът е оповестен в деня /вчера, 17 януари/, в който проф. Николай Марин официално встъпи в служба като новоизбран ректор. 

В отговор на запитване на БНР от пресцентъра на Министерството на образованието и науката потвърдиха, че проф. Марин към момента няма подписан контракт за ръководство на университета. 


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР